31 145 de alegători au solicitat votarea cu urna mobilă până la ora actuală, potrivit informațiilor recepționate din 27 circumscripții electorale, informează CEC.

Din numărul total de solicitări, 836 vin din partea alegătorilor cu simptome ale infecției respiratorii COVID19, iar în situația a 30 309 de cazuri, în cereri sunt invocate alte motive.

Amintim că alegătorul care, din motive de sănătate sau din alte motive temeinice, nu poate veni în localul secţiei de votare, poate solicita biroului electoral votarea cu urna de vot mobilă până astăzi, 14 noiembrie curent, ora 18.00. În ziua votării, cererile pot fi făcute în scris până la ora 15.00, dacă se prezintă şi certificat medical.

Persoanele care manifestă simptome caracteristice infecției COVID-19 sau se află în autoizolare pot solicita urna mobilă și în ziua alegerilor, până la ora 15.00, fără obligația de a prezenta certificatul medical.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!