Comisia Electorală Centrală a amânat ședința de astăzi în care urma să se examineze solicitarea membrei PAS, Olesea Stamate, în cazul cu ziarele electorale de la tipografia „Universul”. În timp ce Stamate spune că CEC nu întreprins nimic timp de 2 zile din momentul depunerii sesizării, reprezentanții CEC-ului afirmă că ședința nu a avut aloc, întrucât autoarea sesizării nu s-a conformat solicitării CEC de a înlătura neajunsurile de formă și conținut a unei contestații.

„Pe 11 noiembrie am depus la CEC o sesizare pe marginea acelor abuzuri comise de concurentul electoral Igor Dodon, mai exact cazul cu ziarele de la tipografia „Universul”. Ieri, 13 noiembrie,  în cadrul ședinței electorale ni s-a comunicat ca această sesizarea să fie redactată sub forma unei contestații. Menționez, că această scrisoare de care zice CEC-ul a fost expediată pe adresa mea, cu 2 minute înainte de începerea ședinței. Astfel, 2 zile CEC nu a întreprins nimic”, a declarat Olesea Stamate.

Potrivit lui Stamate, CEC ar fi anulat ședința întrucât aceasta a trimis o sesizare și nu contestație așa precum au cerut aceștia și a explicat care este diferența dintre acestea două.

„Din penibil în și mai penibil. Fără nicio argumentare pertinentă, Comisia Electorală Centrală a decis acum câteva minute să contramandeze (anuleze) ședința la care trebuia să se examineze încălcările lui Dodon în ceea ce privește nedeclararea ziarelor tipărite ilegal. Dodon merită exclus din cursă, iar CEC-ul nu are niciun argument care să justifice sesizarea noastră. De aceea, pur și simplu au anulat ședința”, a menționat deputatul PAS, Sergiu Litvinenco.

În același timp, reprezentanții CEC au menționat că în cadrul ședinței de ieri, 13 noiembrie, Olesei Stamate i s-a acordat termen până astăzi, la ora 12.00, să înlăture neajunsurile de formă și conținut aferente unei contestații: „Întrucât până la momentul publicării acestui comunicat informativ, autorul sesizării nu s-a conformat solicitării CEC, subiectul inclus pe ordinea de zi a decăzut, iar ședința contramandată”.

 

 

Precizăm că, ieri, 13 noiembrie, Comisia Electorală Centrală (CEC) a exclus sesizarea depusă de Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) privind cazul ziarelor electorale ale candidatului independent Igor Dodon, tipărite la tipografia de stat „Universul”. Potrivit CEC, subiectul sesizării depuse de către reprezentanta PAS a fost exclus de pe ordinea de zi și întoarsă semnatarului, pentru că, potrivit lor, nu ar corespunde cerințelor legale.

Amintim că, miercuri, 11 noiembrie, la tipografia „Universul” au fost găsite mai multe materiale electorale în susținerea lui Igor Dodon. La fața locului, au fost mai mulți deputați PAS, dar și PSRM. Acolo, au intervenit și reprezentanții Inspectoratului de Poliție, care au ridicat materialele tipărite și le-au dus la sediul inspectoratului.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!