De la campionul Rusiei, la ultimul loc din Republica Moldova. Acesta este traseul pe care l-a urmat un tânăr portar rus. Fotbalistul a ales campionatul Moldovei, pentru că a vrut să-și încerce forțele într-o țară nouă. Totuși, nu plănuiește să rămână prea mult timp aici, pentru că cei de la Zenit încă au nevoie de el și îl așteaptă să se întoarcă mai bun și mai încrezut, după aventura de la noi din țară.

ALEX MACOVEI, REPORTER TV8: „Știe că drumul până la prima echipă a Zenitului este unul foarte greu. Și pentru a-și atinge scopul are nevoie de noi experiențe și noi lecții de viață. S-a tot gândit încotro s-o apuce și, până la urmă, a ales Republica Moldova.”

Obiectivul principal al lui Mikhail Kizeev, la Codru, este să înscrie cât multe meciuri bune. Vrea să îi convingă pe cei de la Zenit că merită o șansă.

MIKHAIL KIZEEV, PORTAR, CODRU LOZOVA: „Sigur, vreau acasă. Dar, ca să mă întorc la Zenit, trebuie să mă evidențiez și să joc cât mai mult. La Codru am ocazia să joc și să mă evidențiez. Totul depinde de mine și de evoluțiile mele.”

Mikhail a semnat un contract cu cei de la Codru Lozova în urmă cu trei luni, iar din acel moment, s-a implicat cu maximă responsabilitate.

MIKHAIL KIZEEV, PORTAR, CODRU LOZOVA: „Un bun nivel al fotbalului. Nu am călătorit mult. Am fost în Cipru și am jucat patru ani în Rusia. Pot să spun că în Republica Moldova este un nivel destul de bun al fotbalului și sunt jucători buni.”

Cei patru ani petrecuți la Zenit: la echipa a doua și la tineret, i-au oferit lui Mikhail oportunitatea să joace pe multe stadioane. Totuși, cele din țară, l-au impresionat într-un mod special.

MIKHAIL KIZEEV, PORTAR, CODRU LOZOVA: „Nivelul și calitatea stadioanelor. Terenurile au un nivel foarte bun, pe care îmi place să joc. Primesc plăcere de la asta.”

Pentru antrenori și colegi este o plăcere să lucreze umăr la umăr cu un profesionist, precum este Kizeev.

ALEXEI SAVINOV, ANTRENOR, CODRU LOZOVA: „Din start a fost evident că are o școală foarte bună. Ne-a salvat în foarte multe meciuri. Ne-a izbăvit de multe goluri, ca și făcute. Din momentul în care și-a făcut apariția în echipă, m-au convins calitățile lui. Tânărul își tratează lucrul cu foarte multă seriozitate.”

Mikhail Kizeev este un portar rus, în vârstă de 23 de ani. Acesta a fost crescut de academia celor de la Zenit. În 2015, la 18 ani și-a făcut debutul în echipa secundă a clubului de pe Krestovksy, iar anul trecut a fost promovat la seniori. Nu a primit însă ocazia să-și facă debutul pentru echipa mare, fiind împrumutat la o echipă din Cipru. La Codru, Kizeev se află sub formă de împrumut, până la finalul acestui sezon.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!