/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

/VIDEO/ O bucată din strada Albișoara a fost redeschisă, în timp ce pe alte porțiuni lucrările încă nu s-au încheiat

missing
14 noiembrie 2020, ora 20:20

În ajunul turului doi de scrutin, primarul Ion Ceban, care spunea că și astăzi va fi în concediu pentru a se putea implica în campanie electorală, a inaugurat o porțiune din strada Albișoara. Este vorba de tronsonul ce începe de la bulevardul Iuri Gagarin și se încheie la strada Vasile Alecsandri.

Pe această porțiune a fost aplicat marcajul, unul inedit pentru capitală, iar circulația pentru șoferi este deja permisă. În schimb, lucrările continuă în alte locuri, iar întreaga stradă ar urma să fie dată în exploatare la sfârșitul acestei luni.

„Așa cum am procedat anterior, în primul tur de campanie mi-am luat trei zile libere începând cu ziua de azi, astăzi, mâine și sâmbătă, pentru a fi alături de echipă și de colegi.”

CĂTĂLINA GRAUR, REPORTERĂ TV8: „Primarul general, Ion Ceban, a inspectat astăzi strada Albișoara pe porțiunea Gagarin-Alecsandri, care va fi redeschisă astăzi după reparație, chiar dacă acest lucru a fost preconizat pentru sfârșitul lunii curente. Marcajul a fost proaspăt vopsit până la intersecția cu strada Vasile Alecsandri, în schimb pe partea porțiunilor de intrare spre benzinării mai este încă de lucru.”

Consiliera lui Ion Ceban, responsabilă de comunicare, a precizat pentru tv8 că primarul și-a încheiat concediul aseară, la ora 17.00. Anterior, edilul și-a mai luat o pauză de câteva zile pentru a se putea implica în campania electorală.

Potrivit unui comunicat de presă, emis de primăria Chișinău, decizia de redeschidere a acestui tronson a fost luată pentru a reduce din ambutejale ce se formează pe străzi, din cauza lucrărilor de pe strada Albișoara. Pe această porţiune de drum, mai spun autoritățile muncipale, în premieră, suprafața rutieră este marcată cu vopsea termoplastică, care ar trebui să reziste în jur de doi ani. Întreagă stradă Aalbișoara va fi dată în exploatare până la sfârșitul acestei luni. Pentru reabilitarea acesteia, primăria a estimat un cost de peste 120 de milioane de lei. Lucrările au început la începutul lunii august.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram