În ajunul turului doi de scrutin, primarul Ion Ceban, care spunea că și astăzi va fi în concediu pentru a se putea implica în campanie electorală, a inaugurat o porțiune din strada Albișoara. Este vorba de tronsonul ce începe de la bulevardul Iuri Gagarin și se încheie la strada Vasile Alecsandri.

Pe această porțiune a fost aplicat marcajul, unul inedit pentru capitală, iar circulația pentru șoferi este deja permisă. În schimb, lucrările continuă în alte locuri, iar întreaga stradă ar urma să fie dată în exploatare la sfârșitul acestei luni.

„Așa cum am procedat anterior, în primul tur de campanie mi-am luat trei zile libere începând cu ziua de azi, astăzi, mâine și sâmbătă, pentru a fi alături de echipă și de colegi.”

CĂTĂLINA GRAUR, REPORTERĂ TV8: „Primarul general, Ion Ceban, a inspectat astăzi strada Albișoara pe porțiunea Gagarin-Alecsandri, care va fi redeschisă astăzi după reparație, chiar dacă acest lucru a fost preconizat pentru sfârșitul lunii curente. Marcajul a fost proaspăt vopsit până la intersecția cu strada Vasile Alecsandri, în schimb pe partea porțiunilor de intrare spre benzinării mai este încă de lucru.”

Consiliera lui Ion Ceban, responsabilă de comunicare, a precizat pentru tv8 că primarul și-a încheiat concediul aseară, la ora 17.00. Anterior, edilul și-a mai luat o pauză de câteva zile pentru a se putea implica în campania electorală.

Potrivit unui comunicat de presă, emis de primăria Chișinău, decizia de redeschidere a acestui tronson a fost luată pentru a reduce din ambutejale ce se formează pe străzi, din cauza lucrărilor de pe strada Albișoara. Pe această porţiune de drum, mai spun autoritățile muncipale, în premieră, suprafața rutieră este marcată cu vopsea termoplastică, care ar trebui să reziste în jur de doi ani. Întreagă stradă Aalbișoara va fi dată în exploatare până la sfârșitul acestei luni. Pentru reabilitarea acesteia, primăria a estimat un cost de peste 120 de milioane de lei. Lucrările au început la începutul lunii august.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!