Aproape 1,5 milioane de cetățeni au votat până la 18.30 în turul II al scrutinului prezidențial. Dintre aceștia, aproximativ 54 la sută sunt femei și 46 % – bărbați.

Din numărul total de alegători – 8,07 % sunt persoane cu vârsta cuprinsă între 18-25 ani. În același timp, peste 23 la sută din alegători au vârsta de 26-40 ani.

Persoanele de 41-55 ani s-au prezentat la vot în număr de 24,80 %, iar peste 33 la sută sunt oameni cu vârsta de 56-70 de ani. Persoanele care au o vârstă mai mare de 70 de ani reprezintă 10,33 % din alegători.

Duminică, 15 noiembrie, se desfășoară al doilea tur al alegerilor prezidențiale în Republica Moldova. Moldovenii aleg între Maia Sadu, candidata PAS, și Igor Dodon, candidat independent, susținut de PSRM.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!