Primul moldovean care și-a exprimat dreptul la vot în turul II al alegerilor prezidențiale este Mircea Eni. Un cetățean al R. Moldova care și-a făcut studiile în domeniul arhitecturii la Universitatea Harvard, iar în prezent activează în Japonia în cadrul unei renumite companii nipone de arhitectură și design.
Secția de votare de la Tokio a primit primul cetățean care și-a exercitat dreptul de vot – Mircea Eni. Cetățean al Republucii Moldova care și-a făcut studiile în domeniul arhitecturii la Universitatea Harvard, iar în prezent activează în Japonia în cadrul unei renumite companii nipone de arhitectură și design. Invităm membrii comunității cetățenilor Republicii Moldova stabiliți în Japonia să participe la votare. Secția la sediul ambasadei urmează să activeze până la ora 21:00.
Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene a actualizat și a publicat informațiile privind impactul restricțiilor COVID-19 privind votul în străinătate la toate cele 139 de secții de votare constituite în străinătate.”, se arată într-un  mesaj postat pe pagina de Facebook a Ambasadei R. Moldova în Japonia.

Astăzi în R. Moldova are loc turul II al alegerilor prezidențiale. Cetățenii moldoveni cu drept de vot atât din țară, cât și din străinătate, vor putea vota pentru unul dintre cei doi candidați înscriși în cursă.

– Sandu Maia, desemnată de Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate”;

– Dodon Igor, candidat independent, susținut de PSRM.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!