/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/INFOGRAFIC/ Elicopter la necesitate și vilă prezidențială. Ce beneficii va avea șeful statului

missing
15 noiembrie 2020, ora 09:30

Astăzi, 15 noiembrie, moldovenii aleg președintele care va sta în fruntea țării pentru următorii patru ani. Acestuia, pe lângă salariu îi sunt oferite și alte beneficii în timpul exercitării funcției. Printre acestea se numără și un elicopter oferit la necesitate sau vila prezidențială din Codrii Moldovei, reședința de la Condriţa, care se întinde pe o suprafață de peste 500 de hectare sau poate merge la Holercani unde este situată vila prezidențială. Ce beneficii îi sunt asigurate, potrivit legii, vedeți în infograficul de mai jos:

Totodată, foștii președinți beneficiază de o pensie de 42% din suma tuturor plăţilor lunare ale Preşedintelui în exerciţiu. Anterior, au fost mai multe initiative legislative ca garanțiile sociale acordate persoanelor ce au ocupat funcția de președinte să fie anulate. Proiectele nu au trecut încă de votul Parlamentului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram