Astăzi, 15 noiembrie, moldovenii aleg președintele care va sta în fruntea țării pentru următorii patru ani. Acestuia, pe lângă salariu îi sunt oferite și alte beneficii în timpul exercitării funcției. Printre acestea se numără și un elicopter oferit la necesitate sau vila prezidențială din Codrii Moldovei, reședința de la Condriţa, care se întinde pe o suprafață de peste 500 de hectare sau poate merge la Holercani unde este situată vila prezidențială. Ce beneficii îi sunt asigurate, potrivit legii, vedeți în infograficul de mai jos:

Totodată, foștii președinți beneficiază de o pensie de 42% din suma tuturor plăţilor lunare ale Preşedintelui în exerciţiu. Anterior, au fost mai multe initiative legislative ca garanțiile sociale acordate persoanelor ce au ocupat funcția de președinte să fie anulate. Proiectele nu au trecut încă de votul Parlamentului.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!