/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și spioni deghizați în mecanici. Tancurile Abrams, retrase de pe front

Promo-LEX a făcut publice adresele secțiilor de vot unde, potrivit observatorilor, alegătorii au fost aduși organizat

missing
15 noiembrie 2020, ora 15:03

Asociația Promo-LEX a făcut publice adresele secțiilor de vot unde, potrivit observatorilor lor, alegătorii au fost aduși în mod organizat pentru a-și exercita dreptul la vot.

Astfel, obervatorii Promo-LEX au identificat 22 de cazuri de transportare organizată a alegătorilor cu autocare, microbuze sau alte unități de transport care, potrivit lor, nu ar avea ce căuta în preajmă.

De asemenea, aceștia au înregistrat numerele de înmatriculare a tuturor mijloacelor de transport.

Vedeți mai jos lista secțiilor de votare unde alegătorii au fost aduși în mod organizat, conform observatorilor Promo-LEX.

37/18 Regiunea transnistreană, s. Copanca. În jurul orei 08.15, poliția a oprit un Mercedes Sprinter. În mijlocul de transport au fost identificate 9 persoane din regiunea transnistreană care mergeau la SV. În acest sens, a fost întocmit un proces-verbal.

27/25, Rîșcani, Hiliuți. Membrii BESV au fost informați că în apropierea SV o persoană face agitație electorală. La deplasarea la fața locului, persoana menționată a comunicat membrului BESV că nu face agitație electorală, ci aduce organizat alegătorii. La remarca membrului BESV precum că transportarea organizată a alegătorilor este interzisă, persoana respectivă a declarat că nu acceptă indicații și face ceea ce consideră de cuviință. Automobilul implicat în situația respectivă este cu 8 locuri. După intervenția polițistului, prezent la fata locului, persoana a plecat din preajma SV.

9/35 Călărași, Sadova. Începând cu ora 7.00, în mod organizat se transportă de către câteva automobile persoane pentru a vota. Aceștia sunt lăsați la 100 m de SV, iar după ce votează sunt transportați tot ce către acele automobile. Într-un automobil sunt transportați circa 2-3 persoane. Un automobil aparține unui reprezentant cu drept de vot, din partea unui partid, model Skoda Kodiaq. De dimineață până în prezent a fost văzută de aproximativ 4-5 ori. Un alt automobil era de model Volkswagen Caddy, de culoare albă.

11/26, Cimișlia, Hîrtop. A fost observată o persoană care transporta organizat alegătorii (a fost observată efectuarea a 3-4 ture, la fiecare 30 minute. Persoana a fost identificată ca fiind afiliat unu concurent. În jurul orei 11, s-a apropiat polițistul, care a sesizat cazul.

10/32, Căușeni, Hagimus. În jurul orei 11, în fața SV a staționat un automobil de model Toyota, din care au coborât circa 7-8 persoane din regiunea transnistreană. Membrii BESV i-au redirecționat către o altă secție de vot.

9/35 Călărași, Sadova. La 10.30 , lângă secția de votare, în perimetru de până la100 m, o mașină de model Audi, de culoarea neagră, transportă persoane. Acest automobil a fost observat de aproximativ 3 ori, de fiecare dată aducând circa 2 persoane.

37/019, Regiunea transnistreană. Alegătorii din regiunea transnistreană sunt aduși în mod organizat, cu automobile personale și cu taxi. Fiecare mașină aduce câte 3-4 persoane. Automobilele care au fost observate sunt: Seat de culoare sură, Lada de culoare verde, Renault de culoare verde închis, Volkswagen T4 de culoare albă, Audi de culoare sură.

09/014, Călărași, Dereneu. Alegătorii sunt transportați organizat cu un microbuz Ford Tranzit. Microbuzul care face periodic naveta. Alegătorii sunt aduși din satul alăturat la indicația primarului localității. Alegătorii sunt îndemnați să îl voteze un candidat.

37, regiunea transnitreană. Un flux mare de automobile, mai mult de 50 de automobile, majoritatea cu numere de înmatriculare din Regiunea Transnistreană au fost observate în proximitatea a două secții de votare. Conform observațiilor, în fiecare mașină au fost câte 3-4 alegători.

11/026, Cimișlia, Hîrtop. Un Mercedes Sprinter a fost observat cum aduce organizat de cca. 4 ori câte 3-4 persoane la SV. Proprietarul automobilului a spus ca așa aduce lucrătorii care lucrează la ferma acestuia.

37/29,Regiunea transnistreană, Dubăsari, Doroțcaia. La SV sunt transportați în mod organizat alegătorii din regiunea transnistreană cu automobilul VW. Automobilul a fost observat de 2 ori, transportând câte 3 persoane.

37/33 Regiunea transnistreană, Florești, Sănătăuca. În timp scurt (20 min) a venit simultan un număr mare de alegători, cca 100, din regiunea transnistreană.

37/37, Rezina. Automobilul Mercedes, transportă organizat alegătorii, de cel puțin două ori.
Regiunea transnistreană. La Bender, șoferii din cadrul „ДОСААФ” au fost mobilizați pentru a vota, dar și pentru a aduce alegătorii la SV din Fîrladeni și Hagimus.

37/18 și 37/17, regiunea transnistreană, Căușeni, Copanca. Sunt transportați organizat alegătorii din regiunea transnistreana cu automobile Jigului, Mercedes C.

37/42 regiunea transnistreană, Ștefan Vodă, Răscăieți. Sunt transportați organizat alegătorii din regiunea transnistreana a câte 5 persoane în automobile personale.

37/19, Căușeni, Fîrlădeni. Sunt transportați organizat alegătorii din regiunea transnistreana cu automobilele: VW; Opel; Mercedes.

37/31 regiunea transnistreană, Dubăsari, Ustia. Sunt transportați organizat alegătorii din regiunea transnistreana a câte 2-3 persoane în automobile personale.

37/17, regiunea transnistreană, Căușeni, Copanca. Sunt transportați organizat alegătorii din regiunea transnistreana de mai multe ori cu automobil model жигули.

1/104 Chișinău, Buiucani. Un automobil de model Mercedes Benz, numărul de înmatriculare C a adus aproximativ 5 persoane de vârsta a treia la secția de votare .

37/3 Regiunea transnistreană, Anenii Noi. La SV în mod organizat sunt aduși persoane din regiune transnistreană cu automobilul de culoare surie. Automobilul a fost observat de 2 ori, transportând câte 3 persoane.

37/019, Regiunea Transnistreană. În jurul orei 13.00, la secția de vot 019 sunt aduși alegători din regiunea transnistreană în mod organizat cu ajutorul următoarelor automobile: Mercedes; VW; Peugeot; VW; Fiat; VW; Ford; Fiat; Nissan, VW; Mercedes Vito.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram