/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Cozi cu distanță socială, la votare. Alegătorii au venit cu măști, mănuși și pixuri de acasă

missing
15 noiembrie 2020, ora 21:40

În preajma unor secții de votare din Chișinău s-au format cozi. Păstrând mai mult sau mai puțin distanța socială, alegătorii spun că nu e timpul de stat în casă și, de data aceasta, s-au mobilizat mai activ decât în primul tur de scrutin. Ei și-au pus măști de protecție, mănuși, s-au înarmat cu pixuri și cu multă răbdare și au venit în speranța că viitorul președinte le va asigura un viitor mai bun aici, acasă.

La mai multe secții de votare din capitală s-au format cozi imense. Oamenii spun că au stat în rând chiar și 40 de minute, așteptând să-și exercite dreptul la vot.

„Ați stat mult timp în rând afară? – Ei vreo douăzeci de minute”.

„- Ați stat mult timp în rând? – Am stat, dar pe urmă am venit pe scară și mi-au permis să intru”.

La intrare în secțiile de vot, alegătorilor li se măsoară temperatura și sunt rugați să-și dezinfecteze mâinile. În interior, fiecare membru al Biroului electoral poartă mască, mănuși, are la îndemână câte un dezinfectant și nu atinge buletinul de identitate al alegătorului. Oamenii intră pe rând, câte trei sau patru, în funcție de câte urne de vot sunt amenajate.

ELENA REVENCO, PREȘEDINTĂ, BIROU ELECTORAL NR. 205: „Ne străduim să respectăm distanța socială, nu permitem ca în secția de votare să se depășească mai mulți alegători decât numărul de cabine pe care le avem, dezinfectăm mâinile, oamenii sunt foarte înțelegători, știu care sunt regulile igienice”.

Membrii secției de votare spun că pot pune la dispoziția alegătorilor măști și pixuri, dacă aceștia uită să-și ia de acasă. Oamenii înțeleg că paza bună trece primejdia rea, așa că cei mai mulți dintre ei respectă toate măsurile de protecție anti-covid-19.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram