În preajma unor secții de votare din Chișinău s-au format cozi. Păstrând mai mult sau mai puțin distanța socială, alegătorii spun că nu e timpul de stat în casă și, de data aceasta, s-au mobilizat mai activ decât în primul tur de scrutin. Ei și-au pus măști de protecție, mănuși, s-au înarmat cu pixuri și cu multă răbdare și au venit în speranța că viitorul președinte le va asigura un viitor mai bun aici, acasă.

La mai multe secții de votare din capitală s-au format cozi imense. Oamenii spun că au stat în rând chiar și 40 de minute, așteptând să-și exercite dreptul la vot.

„Ați stat mult timp în rând afară? – Ei vreo douăzeci de minute”.

„- Ați stat mult timp în rând? – Am stat, dar pe urmă am venit pe scară și mi-au permis să intru”.

La intrare în secțiile de vot, alegătorilor li se măsoară temperatura și sunt rugați să-și dezinfecteze mâinile. În interior, fiecare membru al Biroului electoral poartă mască, mănuși, are la îndemână câte un dezinfectant și nu atinge buletinul de identitate al alegătorului. Oamenii intră pe rând, câte trei sau patru, în funcție de câte urne de vot sunt amenajate.

ELENA REVENCO, PREȘEDINTĂ, BIROU ELECTORAL NR. 205: „Ne străduim să respectăm distanța socială, nu permitem ca în secția de votare să se depășească mai mulți alegători decât numărul de cabine pe care le avem, dezinfectăm mâinile, oamenii sunt foarte înțelegători, știu care sunt regulile igienice”.

Membrii secției de votare spun că pot pune la dispoziția alegătorilor măști și pixuri, dacă aceștia uită să-și ia de acasă. Oamenii înțeleg că paza bună trece primejdia rea, așa că cei mai mulți dintre ei respectă toate măsurile de protecție anti-covid-19.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!