Și în Birmingham Marea Britanie s-a format un rând uriaș de dimineață. Zeci de moldoveni stau în rând și așteaptă să voteze. Din imaginile video, transmise pe adresa redacției, vedem cum oamenii stau liniștiți în rând și așteaptă să intre în secția de vot. Aceștia poartă măști și păstrează distanța socială.

Foto: Jc Julian

Foto: Jc Julian

Foto: Jc Julian

Foto: Jc Julian

Foto: Jc Julian

Până la ora 10, ora Moldovei 12:00, în secțiile de vot din Marea Britanie a fost înregistrat următorul număr de alegători:
📌Londra: East London Gymnastics Centre – 1557
📌Londra: Mama Shelter, Hackney Road -1350
📌Londra: Hilton London Kensington – 1021
📌Northampton – 1230
📌Birmingham – 614
📌Manchester – 356
📌Glasgow – 44

În context, din moment ce secția de votare din East Lodon Gymnastics Centre este cea mai aglomerată, alegătorilor le este recomandat să ia în considerare votarea la celelalte doua secții din Londra.

Duminică, 15 noiembrie, are loc al doilea tur al scrutinului prezidențial. Pentru scrutinul prezidențial din 15 noiembrie 2020, au fost constituite, în total, 2 143 de secții de votare.

Cetățenii R. Moldova își vor alege astăzi președintele dintre doi candidați care au obținut cele mai multe voturi în primul tur: Maia Sandu, candidata Partidului Acțiune și Solidaritate și Igor Dodon, candidat independent, susținut de Partidul Socialiștilor din R. Moldova. Spre deosebire de primul tur, când a fost necesară prezența a cel puțin ⅓ din alegătorii înscriși în listele electorale, în turul doi de scrutin, alegerile se vor declara valabile, indiferent de numărul alegătorilor care au participat la alegeri.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!