Reporterul TV8 Cătălin Gorea a fost reținut astăzi de către forțele de ordine din subordinea Tiraspolului. Acestea i-au luat actele și l-au ținut într-o încăpere separată, fără să-i explice ce se întâmplă și în general, de ce a fost reținut. După ce a fost eliberat, a reușit să ajungă la Chișinău.  

Cătălin Gorea, reporter TV8: „De dimineață cum am început să reflectăm scrutinul prezidențial am fost la Dubăsari, la așa-zisa vamă transnistreană. Am coborât din mașină fără echipă, m-am deplasat în punctul de trecere, iar acolo am început să filmez cu telefonul mobil. La cinci, șase secunde de când am început să filmez s-a apropiat de mine un domn. Filmam cozile de la vamă, acolo erau mai multe microbuze. S-a apropiat un domn și mi-a spus că aceasta este interzis. M-a întrebat cu ce scop am venit și cine m-a trimis, iar după aceasta mi-a luat documentele. Mi-au luat telefonul și mi-au șters toate imaginile de pe dispozitiv, pe care am reușit să le filmez. Am stat cel puțin o oră acolo. În final mi s-au dat documentele, fără a mi se explica motivul pentru care am fost reținut și am venit la Chișinău”. 

Între timp, cu o reacție la acest caz a venit și Inspectoratul General al Poliției (IGP).

Marin Maxian, șef adjunct al IGP:Noi ne-am autosesizat. Respectiv, în prezent colegii mei au avut dialogul prin telefon cu jurnalistul. Urmează ca ultimul să prezinte cererea despre cele întâmplate, ca ulterior să ne expunem calificării juridice a faptelor. Noi vom depune tot efortul pentru a examina toate circumstanțele și a da calificare incidentului. În funcție de cele constate, în comun cu organele Procuraturii urmează să calificăm juridic toate cele relatate de către jurnalist”. 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!