/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Reporterul TV8 Cătălin Gorea, reținut de către structurile de forță de la Tiraspol. Primele declarații după eliberare

15 noiembrie 2020, ora 20:22

Reporterul TV8 Cătălin Gorea a fost reținut astăzi de către forțele de ordine din subordinea Tiraspolului. Acestea i-au luat actele și l-au ținut într-o încăpere separată, fără să-i explice ce se întâmplă și în general, de ce a fost reținut. După ce a fost eliberat, a reușit să ajungă la Chișinău.  

Cătălin Gorea, reporter TV8: „De dimineață cum am început să reflectăm scrutinul prezidențial am fost la Dubăsari, la așa-zisa vamă transnistreană. Am coborât din mașină fără echipă, m-am deplasat în punctul de trecere, iar acolo am început să filmez cu telefonul mobil. La cinci, șase secunde de când am început să filmez s-a apropiat de mine un domn. Filmam cozile de la vamă, acolo erau mai multe microbuze. S-a apropiat un domn și mi-a spus că aceasta este interzis. M-a întrebat cu ce scop am venit și cine m-a trimis, iar după aceasta mi-a luat documentele. Mi-au luat telefonul și mi-au șters toate imaginile de pe dispozitiv, pe care am reușit să le filmez. Am stat cel puțin o oră acolo. În final mi s-au dat documentele, fără a mi se explica motivul pentru care am fost reținut și am venit la Chișinău”. 

Între timp, cu o reacție la acest caz a venit și Inspectoratul General al Poliției (IGP).

Marin Maxian, șef adjunct al IGP:Noi ne-am autosesizat. Respectiv, în prezent colegii mei au avut dialogul prin telefon cu jurnalistul. Urmează ca ultimul să prezinte cererea despre cele întâmplate, ca ulterior să ne expunem calificării juridice a faptelor. Noi vom depune tot efortul pentru a examina toate circumstanțele și a da calificare incidentului. În funcție de cele constate, în comun cu organele Procuraturii urmează să calificăm juridic toate cele relatate de către jurnalist”. 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram