/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/VIDEO/ Și la București doritorii de a vota la prezidențiale au făcut rânduri. „Recordul stabilit de diaspora în primul tur e în pericol”

missing
15 noiembrie 2020, ora 07:55

Și la secția de votare deschisă la Ambasada Republicii Moldova la București s-au format cozi impresionant de mari. Alegătorii moldoveni au venit la urne chiar înainte de a se deschide secția de vot pentru a reuși să-și exercite dreptul de a face alegerea. Jurnalistul moldovean stabilit la București Vitalie Cojocari a menționat că în turul întâi, la ora 07.00, stăteau în rând doar câteva zeci de oameni, iar astăzi, la aceeași oră, coada de alegători este impresionant de mare.

Într-un video postat pe o rețea de socializare se vede cum oamenii au ocupat un trotuar întreg și își așteaptă rândul la vot.

Recordul stabilit de Diaspora Republicii Moldova la primul tur al alegerilor prezidențiale este în pericol. Atunci au votat aproape 150 mii de cetățeni moldoveni plecați de acasă. Astăzi ar putea fi chiar 200 mii. De ce spun asta? Acum două săptămâni, la coada de la ora 07.00, la Ambasada Republicii stăteau câteva zeci de persoane. Astăzi, la ora 07.00, când s-a dat startul la vot, coada era impresionant de mare. Niciodată nu am văzut un asemenea interes pentru alegeri. Niciodată. Iar oamenii continuă să vină. Tot mai mulți și mai mulți. În valuri”, a scris jurnalistul.

Foto: Facebook/ Igor Tomița

Cozi mari s-au format și la secția de votare deschisă la Iași.

Tot în diasporă, în orașul german Frankfurt, alegătorii moldoveni au făcut rânduri mari încă pe întuneric, înainte de a se deschide secția de vot.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram