Și la secția de votare deschisă la Ambasada Republicii Moldova la București s-au format cozi impresionant de mari. Alegătorii moldoveni au venit la urne chiar înainte de a se deschide secția de vot pentru a reuși să-și exercite dreptul de a face alegerea. Jurnalistul moldovean stabilit la București Vitalie Cojocari a menționat că în turul întâi, la ora 07.00, stăteau în rând doar câteva zeci de oameni, iar astăzi, la aceeași oră, coada de alegători este impresionant de mare.

Într-un video postat pe o rețea de socializare se vede cum oamenii au ocupat un trotuar întreg și își așteaptă rândul la vot.

Recordul stabilit de Diaspora Republicii Moldova la primul tur al alegerilor prezidențiale este în pericol. Atunci au votat aproape 150 mii de cetățeni moldoveni plecați de acasă. Astăzi ar putea fi chiar 200 mii. De ce spun asta? Acum două săptămâni, la coada de la ora 07.00, la Ambasada Republicii stăteau câteva zeci de persoane. Astăzi, la ora 07.00, când s-a dat startul la vot, coada era impresionant de mare. Niciodată nu am văzut un asemenea interes pentru alegeri. Niciodată. Iar oamenii continuă să vină. Tot mai mulți și mai mulți. În valuri”, a scris jurnalistul.

Foto: Facebook/ Igor Tomița

Cozi mari s-au format și la secția de votare deschisă la Iași.

Tot în diasporă, în orașul german Frankfurt, alegătorii moldoveni au făcut rânduri mari încă pe întuneric, înainte de a se deschide secția de vot.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!