46 de tone de metal au fost evacuate de către angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) din clădirea Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, iar alte zece tone urmează să fie eliminate pe parcurs, până la finisarea lucrărilor.

În prezent, muncitorii lucrează în două sectoare concomitent. Aceștia execută lucrările de demontare a deșeurilor și materialelor constructive deteriorate, în urma incendiului produs.

Foto: IGSU

„Din sala mare a Filarmonicii au fost evacuate materialele deteriorate, dar și metalul în proporție de 50%. Un volum de lucrări în proporție de 60% a fost realizat în sala mică a edificiului”, se arată într-un comunicat al IGSU.

În prezent sunt antrenați șapte muncitori cu trei unități de tehnică grea. După înlăturarea deșeurilor, experții vor evalua starea tehnică a edificiului și se vor expune asupra următoarelor etape.

Amintim că lucrările de demontare a materialelor avariate au început pe data de 9 noiembrie 2020.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!