Vladimir Zelenski a felicitat-o pe Maia Sandu cu victoria în cel de-al doilea tur al alegerilor prezideniale. Într-un mesaj pe contul său de twitter, acesta a spus că așteaptă consolidarea relațiilor dintre Republica Moldova și Ucraina.

„Felicitări lui @sandumaiamd privind câștigarea alegerilor prezidențiale din Moldova. Aștept cu nerăbdare consolidarea relațiilor dintre #Ukraine și #Moldova Spentru viitorul european al națiunilor noastre”, a scris Zelenski.

Potrivit Comisiei Electorale Centrale, după procesarea a 99,95% din procesele verbale ale turului 2 ale alegerilor prezidențiale, lidera PAS, Maia Sandu acumulează 57,74% din sufragii, iar Igor Dodon 42,26%.

Conform acestor rezultate, Maia Sandu urmează să devină prima femeie care ajunge președinte al R. Moldova.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!