Liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, a lansat în spațiul public primul scenriu care ar putea avea loc după alegerea Maiei Sandu în funcția de președintă a Republicii Moldova. Potrivit lui, înainte să fie investită Sandu în funcție, Igor Dodon ar urma să-și dea demisia din funcția de șef al statului, pe care o ocupă încă temporar. În acest caz, președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi ar deveni președinte interimar și l-ar numi pe Dodon în funcția de prim-ministru.

Scenariul a fost lansat în direct, la o ediție specială de la TV8.

El își dă demisia din funcția de președinte înainte ca doamna Maia Sandu să fie investită în funcție, Greceanîi devine interimar și ea îl înaintează. Ați înțeles combinația?”, a declarat Usatîi.

Director executiv al Asociației pentru Democrație Participativă ADEPT, Igor Boțan, a menționat în aceeași emisiune că chiar dacă acest lucru s-ar întâmpla, un asemenea Guvern nu ar avea legitimitate.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!