/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Usatîi lansează primul scenariu după alegerile prezidențiale. Ce planuri ar avea Igor Dodon

16 noiembrie 2020, ora 00:34

Liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, a lansat în spațiul public primul scenriu care ar putea avea loc după alegerea Maiei Sandu în funcția de președintă a Republicii Moldova. Potrivit lui, înainte să fie investită Sandu în funcție, Igor Dodon ar urma să-și dea demisia din funcția de șef al statului, pe care o ocupă încă temporar. În acest caz, președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi ar deveni președinte interimar și l-ar numi pe Dodon în funcția de prim-ministru.

Scenariul a fost lansat în direct, la o ediție specială de la TV8.

El își dă demisia din funcția de președinte înainte ca doamna Maia Sandu să fie investită în funcție, Greceanîi devine interimar și ea îl înaintează. Ați înțeles combinația?”, a declarat Usatîi.

Director executiv al Asociației pentru Democrație Participativă ADEPT, Igor Boțan, a menționat în aceeași emisiune că chiar dacă acest lucru s-ar întâmpla, un asemenea Guvern nu ar avea legitimitate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram