/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/VIDEO/ Aplauze la PAS și întuneric la PSRM. Care a fost atmosfera de aseară, la sediile staff-urilor celor doi contracandidați

missing
16 noiembrie 2020, ora 20:43

Flori, aplauze și îmbrățișări. Aceasta a fost atmosfera la sediul Partidului Acțiune și Solidaritate, aseară, atunci când au început să apară primele rezultate ale alegerilor prezidențiale, care o dădeau drept învingătoare pe Maia Sandu. Aceasta nu a ezitat să iasă în fața mulțimii, adunate în fața sediului, și să le mulțumească pentru susținere și încredere. În tot acest timp, însă, sediul PSRM s-a aflat în beznă. Totuși, a avut un oaspte. Dorin Chirtoacă a ținut să vină cu un cadou pentru Igor Dodon – o pungă neagră pusă în ramă. Deși acolo au fost suprinși câțiva deputați socialiști, aceștia au fost laconici în declarații.

Aplauzele și mesajele de felicitare au început să răsune la sediul Partidului Acțiune și Solidaritate în jurul orei 22, imediat după publicarea primelor rezultate de către Comisia Electorală Centrală. Deși erau abia rezultatele preliminare, care o dădeau învingătoare pe Maia Sandu, în fața sediului au început să se adune mai mulți susținători, dar și membri de echipă. Unii au venit cu buchete de flori.

Este culoarea preferată a noastră, a PAS. Noi suntem susținătorii ei din 2015”.

Câștigă cel mai puternic, care trebuia să câștige acum patru ani. Doar că atunci s-au făcut falsificări”.

Eu cred că entuziasmul nostru va grăbi victoria”.

Suntem încrezuți că ea va câștiga. Am văzut că s-au mobilizat și pe interior, și pe exterior”.

Ulterior, în jurul orei 23, în fața simpatizanților, dar și a membrilor de echipă, a ieșit chiar Maia Sandu. Aceasta le-a mulțimit pentru voturile acordate, încredere și susținere.

Doamna Sandu, ați acceptat victoria deja? Colegii meu au acceptat-o, eu mai aștept rezultatele… Avem foarte mult de lucru, ca să punem în practică tot ceea ce am promis. Vom construi țara pe care am promis-o”.

Chiar și după miezul nopții, oamenii continuau să vină cu mesaje de felicitare, la sediul PAS.

Aproape de miezul nopții, la sediu PAS a ajuns și liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, unul dintre contracandidații Maiei Sandu în primul tur al alegerilor prezidențiale. Și acesta a venit cu un buchet de trandafiri galbeni.

Între timp, sediul PSRM se afla în beznă. După ce, la ora 21, după închiderea secțiilor de vot, Igor Dodon a susținut un briefing de presă și a părăsit clădirea, acolo și-a făcut apariția nimeni altcineva decât liderul PL, Dorin Chirtoacă. Acesta i-a adus și un cadou – o pungă neagră, pusă în ramă.

Aveam o datorie personală, încă de 10 ani în urmă. Cred că va fi un 60 la 40 pentru Igor Dodon. Nu a avut curajul să recunoască înfrângerea”.

În fața sediului se aflau mai multe maișini. Tot acolo au fost suprinși și câțiva deputați socialiști, însă aceștia au fost laconici în declarațiile pentru presă.

Domnule Batrîncea, aveți posibilitatea… – Eu nu înțeleg pentru ce îmi trebuie mie aceasta. – Cum comentați rezultatul alegerilor? – Aveți puțină răbdare…”

Astfel, socialiștii au evitat să comenteze rezultatele preliminare, spunând că vor reveni cu declarații a doua zi.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram