/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Deși victoria sa nu este încă una declarată oficială, Maia Sandu a primit numeroase felicitări de la politicienii din țară, dar și de peste hotare

16 noiembrie 2020, ora 20:54

Deși victoria sa nu este, deocamdată, una declarată oficial, unii lideri de partide, premierul Ion Chicu, dar și primarul Capitalei, Ion Ceban, i-au transmis Maiei Sandu mesaje de felicitare. Nu au lipsit felicitările unor politicieni și oficiali de peste hotarele țării. Printre ei se află președintele României, al Ucrainei și al Federației Ruse. Și Ambasada SUA la Chișinău a venit cu o felicitare pentru Maia Sandu.

Dis-de-dimineață, prim-ministrul Ion Chicu a postat, pe Facebook, un mesaj de felicitare pentru Maia Sandu. Acesta i-a urat succes și puteri pentru muncă în interesul poporului.

ION CHICU, PREMIER: „Republica Moldova și-a ales, ieri, următorul Președinte. Vreau să aduc felicitări întregului nostru popor pentru promovarea cu succes a acestui examen al democrației și statalității! Sper foarte mult, că politicienii vor ieși rapid din tranșeele luptelor pentru putere și vor începe, chiar de astăzi, să muncească pentru consolidarea oamenilor și soluționarea problemelor reale ale moldovenilor”.

A mai scris acesta. Cu un mesaj de felicitare a venit și liderul Platformei DA, Andrei Năstase, tot pe Facebook. Acesta le-a mulțumit colegilor și simpatizanților partidului pe care-l conduce pentru implicarea plenară în scrutin.

ANDREI NĂSTASE, LIDER PLATFORMA DA: „Îmi exprim gratitudinea, admirația și respectul pentru mobilizarea exemplară a cetățenilor țării, de Acasă și din Diasporă, și la acest tur doi de scrutin. Este dovada supremă a dorinței sincere a oamenilor pentru schimbarea în bine a Moldovei, o țară din care să nu vrei să pleci, în care să vrei să revii, să rămâi și să trăiești alături de cei dragi”.

A mai scris Andrei Năstase. Și liderul democraților nu a ezitat să-i transmită Maiei Sandu un mesaj.

PAVEL FILIP, LIDER PD: „Este o lecție bună pentru clasa politică, un semnal că omenilor le pasă. O felicităm pe Maia Sandu pentru victorie. O responsabilitate enormă pentru echipa dumneaei”.

Iar liderul Pro Moldova, Andrian Candu, a calificat victoria Maiei Sandu drept șah pentru regimul Dodon.

ANDRIAN CANDU, LIDER PRO-MOLDOVA: „Felicitări pentru Maia Sandu! Republica Moldova a făcut un pas important pentru resetarea statului. Următorul pas este să-i punem MAT și să-i scoatem clonele din Guvern”.

A scris Andrian Candu. Și primarul capitalei, Ion Ceban, care și-a luat periodic concediu pentru a-i face campanie electorală lui Igor Dodon, a venit cu un mesaj de felicitare în cadrul ședinței Primăriei.

ION CEBAN, PRIMARUL MUNICIPIULUI CHIȘINĂU: „Vreau să o felicit pe Maia Sandu pentru victoria obținută și funcția de președinte, și să-i doresc succes și dezvoltare pentru țara noastră”

Mesaje de felicitare au venit și de la politicieni de peste hotarele țării. Printre aceștia se numără președintele român, Klaus Iohanis. Administrația Prezidențială a României a anunțat că oficialul a discutat la telefon, în această dimineață, cu Maia Sandu. Mai mult, potrivit unui comunicat de presă, Klaus Iohannis va efectua o vizită oficială la Chișinău. Pentru victoria obținută au ținut să o felicite pe lidera PAS și premierul român, Ludovic Orban, președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski,  președinta Comisiei Europene, dar și Donald Tusk, fostul preşedinte al Consiliului European, actualul președinte el Partidului Popular European, din familia căruia face parte și PAS.

„Sunt încrezător că, odată cu ea în calitate de președinte, Moldova va urma cursul potrivit pentru viitorul său și moldovenii vor prospera. Mulțumesc, Maia, pentru forță, rezistență și dăruire”, a scris acesta pe twiter.

Și lidera opoziției din Belarus, Svetlana Tihanovskaia, a transmis un mesaj de felicitarea pentru Maia Sandu.

„Exprim sincere felicitări pentru Maia Sandu pentru victoria la prezidențialele din Republica Moldova. Sunt impresionată de vitejia și dăruirea ei. Cred că sub conducerea ei poporul moldovenesc va prospera și relațiile dintre națiunile noastre se vor dezvolta”, a menționat Svetlana Tihanovskaia pe twiter.

Nu a lipsit nici mesajul președintelui rus, Vladimir Putin, care a transmis o telegramă de felicitare cu ocazia victoriei Maiei Sandu în turul II al alegerilor prezidențiale. Potrivit ria.ru, liderul de la Kremlin i-a urat președintei nou alese succes, sănătate și bunăstare.

VLADIMIR PUTIN, PREȘEDINTE, FEDERAȚIA RUSĂ: „Sper că activitatea dumneavoastră în funcția de șef al statului va contribui la o dezvoltare constructivă a relațiilor dintre țările noastre. Acest lucru, fără îndoială, este în interesul fundamental al rușilor și al moldovenilor”, i-a mai transmis Vladimir Putin.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram