/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Dodon atacă diaspora și după turul II: „Staff-ul a fixat încălcări fără precedent. E vorba de transportarea alegătorilor în țările UE”

16 noiembrie 2020, ora 11:57

Și după turul II al scrutinului prezidențial, care s-a desfășurat ieri, Igor Dodon a declarat că staff-ul său electoral a fixat mai multe încălcări, printre care blocarea dreptului de vot a cetățenilor din stângă Nistrului și transportarea organizată a alegătorilor din țările membre ale UE.

„Staff-ul nostru electoral a fixat mai multe încălcări fără precedent în acest scrutin prezidențial. Este vorba de blocarea dreptului de vot a cetățenilor din stângă Nistrului, este vorba de transportarea alegătorilor din țările membre ale UE, este vorba implicarea prin declarații a diferitor oficiali occidentali și influențarea votului. Pe parcursul acestei nopți, dimineața, am primit sute și mii de mesaje de la concetățenii, alegătorii mei, care întreabă cu lacrimi de ce se permitem celor care au fraudat alegerile și să nu contestăm. Repet, o felicit preventiv pe Maia Sandu cu acest rezultat, dar sunt obligat să apăr voturile alegătorilor mei prin căile legale: CEC, judecată, Curtea COnstituțională”, a spus Dodon în cadrul unei conferințe de presă.

În continuare, Igor Dodon a îndemnat la calm și a menționat că în mod categoric nu cheamă la proteste: „Nu ne dăm la provocări, nu ieșim la proteste, mergem pe calea legală. În cazul că instanțele vor confirma că totul a avut loc legal, atunci vom pune punct și acestei campanii electorale. Un lucru foarte important: nu trebuie să permitem destabilizarea situației, știu că sunt doritori să arunce țara în criză. Eu sunt un cetățean responsabil. Vedeți că am felicitat-o pe Maia Sandu, cu toate cum s-a comportat față de mine, de alegătorii noștri… Lăsăm apelurile la ură, denigrare. Pe cei care m-au susținut sunt ferm convins că îi voi convinge să fie calmi și reținuți. Faceți la fel. S-a terminat o partidă, începe următoarea. Nu se știe care mai interesantă”, a declarat Dodon.

Amintim că după primul tur din cadrul alegerilor prezidențiale, Igor Dodon a mai menționat că moldovenii din Diasporă au fost transportați organizat la urnele de vot. După declarația lansată de acesta, moldovenii din străinătate l-au criticat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram