Italia a trăit un alt sfârşit de săptămână de proteste împotriva carantinei după ce guvernul lui Giuseppe Conte a introdus noi restricţii. Vineri, napolitanii au ieşit în stradă când au aflat că regiunea lor, Campania, a devenit zonă roşie datorită creşterii numărului de cazuri dar şi a saturaţiei sistemului sanitar. Nu s-au înregistrat incidente, scrie mediafax.ro.

Duminică au intrat în vigoarele noile restricţii care impun carantina totală în 7 regiuni. În aceeaşi zi, la Roma s-au înregistrat dezordini între manifestanţi şi forţele de ordine. Protestul neautorizat a fost organizat de 300 de persoane care se împotrivesc dictaturii sanitare.

În urma tenisiunilor au fost arestate 11 persoane care au refuzat să poarte mască. Un scenariu similar s-a înregistrat aproape simultan la Torino. Protestul a fost organizat de posesorii de PFA care îşi cereau drepturile economice fiind obligaţi să închidă din cauza carantinei totale din Piemonte.

Protestatară la Roma: Ne sărăcesc pe toţi. O să sărăcească toate economiile şi o să ne vândă celor care au cauzat virusul. Acesta este scopul principal.

Un grup de negaţionişti a creat tensiuni cu forţele de ordine. Înşişi manifestanţii paşnici au izolat violenţii. Poliţia a arestat două persoane care au refuzat să se identifice. Italia a înregistrat, duminică, 33.979 de cazuri şi 546 de decese.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!