Război în Ucraina, ziua 278: Pisaniile lui Ștefan cel Mare sunt la Herson. Șeful NATO: "Nu îl putem lăsa pe Putin să câștige"

Consiliul Republican al PSRM s-a întrunit în ședință la Vadul lui Vodă. Igor Dodon, printre participanți

17 noiembrie 2020, ora 17:57

Într-un comunicat de presă, PSRM anunță că Consiliul Republican al PSRM s-a reunit astăzi, 17 noiembrie, în ședință pentru a discuta situația politică din țară și a face totalizarea activității în perioada electorală. La ședință a participat și președintele țării, Igor Dodon, care a condus partidul până în 2016 și a fost susținut de socialiști la alegerile prezidențiale din acest an.

Potrivit comunicatului, Consiliul Republican al PSRM a luat un șir de decizii importante printre care:

– să susțină inițiativa deputaților socialiști de a propune Congresului alegerea lui Igor Dodon în funcția de președinte al formațiunii.

– să fie convocat în ședință Congresul XVI al PSRM până la sfârșitul anului.

– a împuternici conducerea partidului, în mod special fracțiunea legislativă, să depună efort pentru a identifica posibilitatea de a păstra stabilitatea politică în țară și cursul de dezvoltare echilibrată a politicii externe.

De asemenea, în comunicat se anunță că, fracțiunea parlamentară a socialiștilor va insista ca limba rusă să obțină un statut special de limbă de comunicare interetnică și va propune modificări la Codul Audiovizualului pentru a elimina cenzura în raport cu posturile TV retransmise din Federația Rusă.

Precizăm că după rezultatele alegerilor prezidențiale din noiembrie, noua președintă a R. Moldova este Maia Sandu.

/FOTO/ Membri ai PSRM s-ar fi întrunit în această seară într-o ședință la Vadul lui Vodă

TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram