Într-un comunicat de presă, PSRM anunță că Consiliul Republican al PSRM s-a reunit astăzi, 17 noiembrie, în ședință pentru a discuta situația politică din țară și a face totalizarea activității în perioada electorală. La ședință a participat și președintele țării, Igor Dodon, care a condus partidul până în 2016 și a fost susținut de socialiști la alegerile prezidențiale din acest an.

Potrivit comunicatului, Consiliul Republican al PSRM a luat un șir de decizii importante printre care:

– să susțină inițiativa deputaților socialiști de a propune Congresului alegerea lui Igor Dodon în funcția de președinte al formațiunii.

– să fie convocat în ședință Congresul XVI al PSRM până la sfârșitul anului.

– a împuternici conducerea partidului, în mod special fracțiunea legislativă, să depună efort pentru a identifica posibilitatea de a păstra stabilitatea politică în țară și cursul de dezvoltare echilibrată a politicii externe.

De asemenea, în comunicat se anunță că, fracțiunea parlamentară a socialiștilor va insista ca limba rusă să obțină un statut special de limbă de comunicare interetnică și va propune modificări la Codul Audiovizualului pentru a elimina cenzura în raport cu posturile TV retransmise din Federația Rusă.

Precizăm că după rezultatele alegerilor prezidențiale din noiembrie, noua președintă a R. Moldova este Maia Sandu.

/FOTO/ Membri ai PSRM s-ar fi întrunit în această seară într-o ședință la Vadul lui Vodă

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!