Anul acesta sărbătorile de iarnă vor fi marcate altfel din cauza pandemiei. Premierul Ion Chicu spune că nu va fi organizat „Târgul de Crăciun”, iar în Piața Marei Adunări Naționale (PMAN) nu va fi amplasat tradiționalul pom de crăciun.

„Într-o lună încep sărbătorile. Anul acest nu trebuie să ne facem iluzii. Din cauza pandemiei nu va fi acel scenariu cu „Târgul de Crăciun”. S-a discutat deja la Cancelaria Guvernului. Am înțeles că colegii  au discutat și cu Primăria Chișinău. Autoritățile locale vor organiza ceva în Scuarul Catedralei Mitropolitane. Nu va fi „Târgul de Crăciun”, Guvernul nu-l va organiza și din câte am înțeles de la colegii de la Cancelarie, nici acel brad renumit care este poziționat în fața clădirii Guvernului nu va fi. Vor fi împodobiți brazii din adiacentul Arcului de Triumf. Este cert că nu vom avea acea amploare a sărbătorilor din cauza pandemiei”, a declarat premierul în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la postul de televiziune N4.

Anul trecut Târgul de Crăciun a fost inaugurat pe 21 decembrie.

Atunci meșterii populari din mai multe localități ale țării și-au expus produsele tradiționale din lemn, ceramică și piele, iar formațiile artistice din țară au promovat dansul și cântecul popular în cadrul activităților culturale.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!