Premierului Ion Chicu pare că i se clatină fotoliul. Solicitat să comenteze victoria Maiei Sandu la prezidențiale, acesta a spus că nu pune la îndoială că dumneaei va fi șefă de stat, dar nu este sigur că până la inaugurare, el însuși va rămâne în fotoliul de premier. 

În cadrul emersiunii „Puterea a Patra” de la postul N4, premierul Ion Chicu a spus că este gata în orice moment să se întâlnească cu Maia Sandu și a precizat următoare: „Că dumneaei va fi președinte, nu am nicio îndoială, că eu voi fi prim-ministru până atunci, nu e atât de sigur”.

„Eu nu pot să vă răspund la întrebarea cât timp va fi acest Guvern sau eu prim-ministru după ce doamna Sandu este investită. Eu pot să nu ajung până la etapa aceea”, a spus Ion Chicu. El a mai adăugat că probabilitatea unei decizii a Parlamentului de a demite Guvernului a fost mare nu doar acum, dar pe parcursul întregului an.

Întrebat totuși cât timp va fi la șefia Guvernului, după ceremonia de inaugurare a președintelui, Ion Chicu a spus: „Prim-ministrul nu depinde de președinte, soarta acestuia nu este decisă de șeful de stat, acesta doar înaintează candidatura. Prim-ministrul poate fi demis de Parlament prin moțiunea de cenzură sau premierul își dă demisia”.

În acest sens, șeful Cabinetului de Miniștri a precizat că nu are degând să-și depună demisia. „Dacă în următoarele patru săptămâni Guvernul nu aprobă politica bugetar fiscală, legile legate de Fondul Monetar Internațional (FMI), încheierea acordului cu FMI și alte acorduri financiare, atunci este riscul să fiu blestemat pentru că dacă intrăm în 2021 fără aceste legi vom avea probleme”.

Ion Chicu a mai declarat că cel mai important după învestirea noului președinte este cooperarea între instituțiile statului. Acum un an, premierul a spus că-și va duce mandatul până la alegerile prezidențiale.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!