Ministrul francez al Sănătăţii, Olivier Veran, a declarat marţi că ţara recâştigă controlul asupra coronavirusului, dar nu este pregătită să relaxeze al doilea blocaj naţional impus pentru a controla epidemia, relatează Reuters și mediafax.ro.

După ce măsurile de restricţionare aplicate în marile oraşe franceze la jumătatea lunii octombrie nu au reuşit să aducă rezultatele aşteptate de guvern, a impus un lockdown de o lună de pe 30 octombrie, chiar dacă mai puţin strict decât cel din perioada 17 martie-11 mai.

“Dacă vom renunţa la eforturi prea devreme, dacă suntem mai puţin conformi cu blocajul, am putea fi supuşi unei noi creşteri epidemice care ar anula toată munca depusă de francezi timp de câteva săptămâni,” a declarat Veran, notează Reuters.

După ce a atins un vârf de 86.852 de noi infectări pe zi, pe 7 noiembrie, rata a scăzut brusc, ajungând, luni, la un minim de 9.406. Cu toate acestea, numărul persoanelor spitalizate cu COVID-19 a atins un maxim istoric de 33.497.
Aceste tendinţe pozitive, recunoscute de Veran luni, au dus la lansarea unor apeluri de începere a relaxării măsurilor de lockdown cât mai curând posibil.

Proprietarii de magazine doresc să li se permită redeschiderea pentru weekendul de reducere „Vinerea Neagră” din 27-29 noiembrie. Ei s-au luptat să concureze cu gigantul vânzător cu amănuntul online Amazon, care continuă activitatea pe tot parcursul blocării. Ministrul sănătăţii a respins însă ideea.

‘Situaţia se prezintă mai bine, dar este de importanţă capitală să nu schimbăm cursul. Vreau să fim eficienţi
pe termen lung’, a insistat el.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!