O tânără de 22 de ani riscă să se aleagă cu amendă, după ce a postat filmuleț pe TikTok fiind îmbrăcată în uniforma Inspectoratului General al Poliției.

„Astăzi am fost sesizați despre un caz în care pe o rețea de socializare apare o tânără îmbrăcată în uniforma Inspectoratului General al Poliției într-o ipostază nedemnă de un angajat cu statut special. Direcția Inspectare Efectiv a IGP s-a autosesizat imediat. Tânăra a fost identificată, aceasta nu este angajată a Ministerului Afacerilor Interne, are 22 de ani și este din Chișinău”, se arată într-un comunicat.

Tânăra a spus că în acest mod a vrut să-și crească numărul de urmăritori pe TikTok.

Reprezentanții Poliției Republicii Moldova au precizat că aceasta a încălcat prevederile art. 324 din Codul Contravențional al Republicii Moldova „Uzurparea de calități oficiale prin folosirea ilegală a uniformei cu însemne distinctive, cu simbolica autorităților publice sau cu aspect similar ce ar permite confundarea, dacă nu este însoțită de săvîrşirea unei infracţiuni” și riscă o amendă între 900 și 2400 de lei.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!