/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și spioni deghizați în mecanici. Abrams, retrase de pe linia frontului

/VIDEO/ Și Pro Moldova anunță că nu participa la discuții cu Igor Dodon. „Nu are dreptul moral de a iniția consultări” 

missing
17 noiembrie 2020, ora 13:43

Grupul Pro Moldova a anunțat că nu va participa la consultările inițiate de Igor Dodon. Despre aceasta a anunțat liderul grupului parlamentar, Andrian Candu, în cadrul unui briefing de presă. 

„La ora actuală, actualul președinte Igor Dodon nu are nici legitimitate și nici dreptul moral de a mai iniția consultări sau de a face orice mișcare, cât de subtilă sau deschisă nu ar fi, deoarece a pierdut încrederea societății. Pe 15 noiembrie, cetățenii Republicii Moldova, și din țară și din afara țării, i-au dat un vot de neîncredere și i-au arătat direcția de plecare. Iată de ce noi cei din Pro Moldova nu o să acceptăm nicio consultare cu președintele Igor Dodon, ci doar discuțiile dintre grupurile parlamentare”, a menționat Andrian Candu.

„Considerăm că președintele ales, Maia Sandu, trebuie să beneficieze, inclusiv de pază din partea satului.  Și ar fi fost corect ca astăzi Serviciul de Protecție Pază a Statului să-i asigure această protecție, deoarece are deja calitate oficială”, a precizat Andrian Candu.

Precizăm că Igor Dodon a anunțat ieri că va lansa invitații către formațiunile și grupurile parlamentare privind organizarea unor consultări. PAS, Platforma DA și PD au menționat că nu vor participa. Tot ieri, acesta a avut discuții cu PSRM.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram