Grupul Pro Moldova a anunțat că nu va participa la consultările inițiate de Igor Dodon. Despre aceasta a anunțat liderul grupului parlamentar, Andrian Candu, în cadrul unui briefing de presă. 

„La ora actuală, actualul președinte Igor Dodon nu are nici legitimitate și nici dreptul moral de a mai iniția consultări sau de a face orice mișcare, cât de subtilă sau deschisă nu ar fi, deoarece a pierdut încrederea societății. Pe 15 noiembrie, cetățenii Republicii Moldova, și din țară și din afara țării, i-au dat un vot de neîncredere și i-au arătat direcția de plecare. Iată de ce noi cei din Pro Moldova nu o să acceptăm nicio consultare cu președintele Igor Dodon, ci doar discuțiile dintre grupurile parlamentare”, a menționat Andrian Candu.

„Considerăm că președintele ales, Maia Sandu, trebuie să beneficieze, inclusiv de pază din partea satului.  Și ar fi fost corect ca astăzi Serviciul de Protecție Pază a Statului să-i asigure această protecție, deoarece are deja calitate oficială”, a precizat Andrian Candu.

Precizăm că Igor Dodon a anunțat ieri că va lansa invitații către formațiunile și grupurile parlamentare privind organizarea unor consultări. PAS, Platforma DA și PD au menționat că nu vor participa. Tot ieri, acesta a avut discuții cu PSRM.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!