Vicepreședintele Parlamentului și deputatul Platformei Demnitate și Adevăr (PPDA), Alexandru Slusari a declarat că fracțiunea parlamentară din care face parte nu va sta la masa de discuții cu Igor Dodon și nu va merge la consultările lansate de președintele în exercițiu cu grupurile parlamentare. Potrivit lui Slusari, viziunile fracțiunii parlamentare Platforma DA urmează să fie discutate în cadrul ședințelor Parlamentului.

În cadrul briefingului de presă, deputatul i-a adresat un mesaj lui Igor Dodon. Acesta a menționat că până la tranzitarea puterii, Igor Dodon ar trebui să-și facă bagajele și să se pregătească de procese judiciare.

Alexandru Slusari, deputat Platforma DA:În numele fracțiunii și a partidului, vin cu o poziție față de propunerea unui președinte pe ducă, Igor Dodon, care a făcut un anunț că vrea să discute cu fracțiunile parlamentare. Noi am avut discuții pe acest subiect pe interiorul partidului, am discutat la fracțiune și eu vin cu un anunț public. Fracțiunea nu va merge la discuții cu Igor Dodon. Nu există raționament să mergem la discuții cu el, viziunile noastre urmează să fie discutate în Parlament. Igor Dodon nu a înțeles încă ce s-a întâmplat și el încă mai încearcă să arate că de dânsul mult depinde în această țară. Parlamentul este funcțional și sper că revine în activitate, noi insistăm pe acest fapt. Cu președintele noi suntem obligați să discutăm doar într-un singur caz, doar la desemnarea prim-ministrului. Viziunile noastre față de Igor Nicoleavici le-am exprimat în cadrul alegerilor. Strângeți-vă bagajele, strângeți tușonca, până la tranzitarea puterii aveți de carat de la Condrița, ocupați-vă de bagaj și pregătiți-vă de procesele judiciare, n-aveți ce veni cu asemenea propuneri.”

Ieri, președintele în exercițiu, Igor Dodon, a anunțat că va iniția discuții cu fracțiunile și grupurile parlamentare. Prima întâlnire va avea loc cu PSRM și urmează să lanseze invitații și către Partidul Democrat, PAS și Platforma DA.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!