/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ „Strângeți-vă bagajele, strângeți tușonca”. Decizia finală a Platformei DA în legătură cu propunerea lui Igor Dodon

missing
17 noiembrie 2020, ora 10:10

Vicepreședintele Parlamentului și deputatul Platformei Demnitate și Adevăr (PPDA), Alexandru Slusari a declarat că fracțiunea parlamentară din care face parte nu va sta la masa de discuții cu Igor Dodon și nu va merge la consultările lansate de președintele în exercițiu cu grupurile parlamentare. Potrivit lui Slusari, viziunile fracțiunii parlamentare Platforma DA urmează să fie discutate în cadrul ședințelor Parlamentului.

În cadrul briefingului de presă, deputatul i-a adresat un mesaj lui Igor Dodon. Acesta a menționat că până la tranzitarea puterii, Igor Dodon ar trebui să-și facă bagajele și să se pregătească de procese judiciare.

Alexandru Slusari, deputat Platforma DA:În numele fracțiunii și a partidului, vin cu o poziție față de propunerea unui președinte pe ducă, Igor Dodon, care a făcut un anunț că vrea să discute cu fracțiunile parlamentare. Noi am avut discuții pe acest subiect pe interiorul partidului, am discutat la fracțiune și eu vin cu un anunț public. Fracțiunea nu va merge la discuții cu Igor Dodon. Nu există raționament să mergem la discuții cu el, viziunile noastre urmează să fie discutate în Parlament. Igor Dodon nu a înțeles încă ce s-a întâmplat și el încă mai încearcă să arate că de dânsul mult depinde în această țară. Parlamentul este funcțional și sper că revine în activitate, noi insistăm pe acest fapt. Cu președintele noi suntem obligați să discutăm doar într-un singur caz, doar la desemnarea prim-ministrului. Viziunile noastre față de Igor Nicoleavici le-am exprimat în cadrul alegerilor. Strângeți-vă bagajele, strângeți tușonca, până la tranzitarea puterii aveți de carat de la Condrița, ocupați-vă de bagaj și pregătiți-vă de procesele judiciare, n-aveți ce veni cu asemenea propuneri.”

Ieri, președintele în exercițiu, Igor Dodon, a anunțat că va iniția discuții cu fracțiunile și grupurile parlamentare. Prima întâlnire va avea loc cu PSRM și urmează să lanseze invitații și către Partidul Democrat, PAS și Platforma DA.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram