/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Deputați, despre posibila numire a lui Dodon în funcția de premier: „Șansele lui Dodon sunt mai mici decât au fost vreodată șansele lui Plahotniuc”

missing
18 noiembrie 2020, ora 21:31

Deputatul Platformei Demnitate și Adevăr (DA), Alexandru Slusari, deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Mihai Popșoi și deputatul partidului politic Pro Moldova, Andrian Candu susțin că „șansele lui Igor Dodon de a fi numit în funcția de prim-ministru al R. Moldova sunt mai mici decât au fost vreodată șansele lui Plahotniuc să devină premier”. Declarațiile au făcute miercuri, 18 noiembrie, în cadrul unei emisiuni de la Jurnal TV.

Deputatul Alexandru Slusari susține că „Igor Dodon, în politică, ar fi călcat pe aceeași greblă ca și fostul lider al Partidul Democrat din R. Moldova (PDM), Vlad Plahotniuc.

Alexandru Slusari, deputat Platforma DA:Igor Dodon nu înțelege cât de antipatic el este. El mai trăiește în această viață virtuală, Condrița sau Președinția – hotelul turcesc. Plahotniuc, tot, la un moment dat a pierdut simțul realității, dl Candu știe mai bine, și, probabil anturajul lui Plahotniuc tot îi spunea că „ești cel mai bun”, exact pe aceeași greblă a călcat și Dodon. El posibil nu înțelege cât de gravă este situația în raport cu dânsul. Cel mai probabil, socialiștii merg pe scenariu cu orice preț să mențină Guvernul Chicu. Chiar și ultimul marș, era similar cu cel făcut de Plahotniuc.”

Liderul Pro Moldova susține că președintele în exercițiu Igor Dodon a făcut o greșeală atunci când a numit cetățenii din diasporă electorat paralel.

Andrian Candu, lider „Pro Moldova”: „Sunt de acord la capitolul pierderea simțului realității, uneori. Când ești de ceva vreme la putere riști să pierzi simțul realității și atunci ai nevoie să ai de echipă care să-ți dea câte o palmă. Și ca dovadă, PD a plecat de la guvernare. Foarte multe greșeli făcute de Dodon pe ultima sută de metri, cu „o să dăm la bot”, cu diaspora, cu porumbeii, dar oamenii nu uită. Ai impresia că acei consilieri au fost plătiți să-l dea jos.”

Deputatul Mihai Popșoi a declarat că președinta aleasă, Maia Sandu nu l-ar numi pe Igor Dodon în funcția de prim-ministru al țării.

Mihai Popșoi, deputat PAS:Dna Sandu nu are cum să numească un Dodon în funcția de premier. Asta este o încerca de a proiecta o siguranță în echipa socialiștilor. Șansele lui Dodon să devină premier sunt mai mici decât au fost vreodată șansele lui Plahotniuc să devină premier.

În seara zilei de 15 noiembrie, liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, a lansat în spațiul public un scenariu, potrivit căruia, înainte să fie investită Sandu în funcție, Igor Dodon ar urma să-și dea demisia din funcția de șef al statului, pe care o ocupă încă temporar. În acest caz, președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi ar deveni președinte interimar și l-ar numi pe Dodon în funcția de prim-ministru.

„Pare a fi un scenariu de film”, așa a comentat purtătoarea de cuvânt a Președinției, Carmena Sterpu, scenariul lui Usatîi, potrivit căruia Dodon ar urma să-și dea demisia și să devină premier. Totuși, Sterpu a adăugat „dacă insistați, îl vom examina şi pe el, de rând cu alte scenarii, mai realiste acum”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram