/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Ministrul de Externe al Ucrainei lucrează la organizarea unei vizite a Maiei Sandu în țara vecină

18 noiembrie 2020, ora 16:50

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) din Ucraina lucrează la organizarea unei vizite în Ucraina a noului președinte ales al Republicii Moldova, Maia Sandu. Despre acest fapt a relatat ministrul de Externe Dmitrii Kuleba la o emisiune televizată, transmite serviciul de presă al Ministerului de Externe ucrainean, citat de rbc.ua.

Ministrul ucrainean consideră semnificativ faptul că Sandu a avut primele ei conversații telefonice cu președinții Ucrainei și României.

„Președintele nostru a invitat-o ​​să viziteze Ucraina, așa că deja lucrăm la organizarea acestei vizite”, a spus Kuleba.

Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelensky, a felicitat-o ​​telefonic pe Maia Sanda cu victoria la alegerile prezidențiale din Moldova și a invitat-o ​​să viziteze Ucraina.

Sursa citată notează că, Maia Sandu a spus într-un comentariu exclusiv către RBC-Ucraina că se va întâlni în curând cu președintele Ucrainei. De asemenea, după anunțarea rezultatelor alegerilor, Sandu a spus că Moldova va construi relații de prietenie cu Ucraina.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram