Ministerul Afacerilor Externe (MAE) din Ucraina lucrează la organizarea unei vizite în Ucraina a noului președinte ales al Republicii Moldova, Maia Sandu. Despre acest fapt a relatat ministrul de Externe Dmitrii Kuleba la o emisiune televizată, transmite serviciul de presă al Ministerului de Externe ucrainean, citat de rbc.ua.

Ministrul ucrainean consideră semnificativ faptul că Sandu a avut primele ei conversații telefonice cu președinții Ucrainei și României.

„Președintele nostru a invitat-o ​​să viziteze Ucraina, așa că deja lucrăm la organizarea acestei vizite”, a spus Kuleba.

Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelensky, a felicitat-o ​​telefonic pe Maia Sanda cu victoria la alegerile prezidențiale din Moldova și a invitat-o ​​să viziteze Ucraina.

Sursa citată notează că, Maia Sandu a spus într-un comentariu exclusiv către RBC-Ucraina că se va întâlni în curând cu președintele Ucrainei. De asemenea, după anunțarea rezultatelor alegerilor, Sandu a spus că Moldova va construi relații de prietenie cu Ucraina.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!