Autoritățile Republicii Moldova nu examinează varianta de a anula carantina de 14 zile pentru cetățenii moldoveni care vin acasă la sărbătorile de iarnă. Aceasta dacă moldovenii vin din zonele roșii, stabilite de autorități. Declarația aparține premierului Chicu.

„Este clar că pandemia va influența obiceiurile noastre tradiționale și de Crăciun. Nu examinăm varianta de anulare a celor 14 zile de carantină până va apărea un trend descendent al numărului de cazuri. Începând de săptămâna trecută noi am revenit pe trendul ascendent, numărul de cazuri crește”, a menționat Chicu la postul de televiziune N4.

Amintim că ultima dată lista țărilor pentru care se impune carantină la intrarea pe teritoriul R. Moldova a fost actualizată pe 6 noiembrie. În listă sunt incluse state precum: România, Ucraina, Rusia, Italia, Franța, Spania, Polonia și Israel.

/DOC/ Lista statelor pentru care se impune carantină la intrarea pe teritoriul R. Moldova

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!