Problema Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) nu este Maia Sandu, dar Igor Dodon, pentru că, potrivit expertului Valeriu Pașa, Igor Dodon a început să tragă partidul în jos. Declarația a fost făcută miercuri, 18 noiembrie, de către expertul „watchdog.md” Valeriu Pașa, în cadrul emisiuni Politica de la TV8.

Potrivit expertului Valeriu Pașa, președintele în exercițiu Igor Dodon ar fi reluat negocierile cu fostul lider al Partidului Democrat din R. Moldova (PDM), Vlad Plahotniuc, atunci când moțiunea de cenzură înaintată de Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA) împotriva Guvernului Chicu a picat. Totodată, expertul a mai declarat că Igor Dodon a „început să tragă Partidului Socialișitlor în jos”.

Valeriu Pașa, expert Watchdog.md:Indiferent cât de repede se vot declanșa alegeri parlamentare, nu este garantat că PAS va fi cel mai mare din Parlament. Există șanse pentru partide de stânga și de dreapta. Toți pleacă cu șanse egale, plus va dispărea glodul băgat de Plahotniuc.  Eu cred că negocierile au fost reluate între Dodon și Plahotniuc. Lucrurile au fost bătute în cuie demult, atunci când a fost sabotată  moțiunea împotriva Guvernului Chicu. Nu există niciun Ilan Șor fără Plahotniuc. În august, războiul dintre Pro Moldova și Igor Dodon s-a oprit, cred că atunci s-au înțeles cum acționează după prezidențiale. Plahotniuc i-a spus că nu-l va ataca cu probe și ei erau siguri că Dodon o să câștige. Problema PSRM nu este Maia Sandu, dar Igor Dodon este singura și marea problemă pentru că, Igor Dodon a început să tragă partidul în jos. Eram sigur că după alegeri, curatorii de la Moscova vor interveni și vor produce o schimbare controlată și pașnică. Popularitatea PSRM nu i se trage de la Igor Dodon. Igor Dodon își întărește controlul asupra partidului. Este dorința lui Igor Dodon de a reveni la partid și cred că pe cei de la Moscova i-a lăsat cu gura căscată. PSRM ar fi bine să meargă la anticipate. După ce va deveni președinte de partid, Igor Dodon va încerca să devină prim-ministru și atunci ar accepta o cooperarea cu Partidul Șor.”

După alegerile prezidențiale, deputații Partidului Socialiștilor au propus ca președintele în exercițiu Igor Dodon să revină la conducerea formațiunii. Anterior, Igor Dodon a menționat că acest fapt ar urma să se producă în conformitate cu prevederile statutare ale formațiunii.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!