/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Veteranii, din nou la protest. Zeci de veterani au manifestat în fața Guvernului, a MAI și a PG

missing
18 noiembrie 2020, ora 20:30

Zeci de veterani ai războiului de pe Nistru au protestat, astăzi, în fața Guvernului, Ministerului Interne și a Procuraturii Generale. Supărarea foștilor combatanți ține de felul în care camarazii lor au fost tratați de forțele de ordine, la Varnița, pe data de 15 noiembrie, în ziua turului doi al alegerilor prezidențiale. Ei spun că au mers încolo pentru a monitoriza procesul electoral, dar în schimb, ar fi fost intimidați și bruscați de către polițiști.

Veteranii au ieșit din nou la protest, după ce, acum două zile, cereau demisia șefului adjunct de la IGP, Marin Maxian. De data aceasta ei au mers în fața Guvernului, a Ministerului de Interne și a Procuraturii Generale și au cerut demisia ministrului de Interne, Pavel Voicu. Ei spun că s-au săturat de citațiile pe care le primesc și cercetările la care sunt supuși. Unii dintre ei susțin că li se ascultă telefoanele, iar unele dosare în care sunt vizați nu au niciun temei legal.

CONSTANTIN COVRIG, VETERAN AL RĂZBOIULUI DE PE NISTRU: A ajuns cuțitul la os, toate acele fărădelegi comise de poliție și inacțiuni care au fost din partea Procuraturii ne-au adus în fața și în incinta Procuraturii să stăm de vorbă cu cineva din conducerea Procuraturii, să le punem pe masă un demers, să le punem pe masă niște probe care, începând cu 2 martie, 31 mai, 16 iulie, 1 noiembrie, 15 noiembrie au fost maltratați colegii noștri, veteranii.”

Organizatorii grupului de veterani spun că au protestat, astăzi, deoarece nici poliția și nici procuratura nu s-a autosesizat în urma acțiunilor violente ale polițiștilor față de veterani, din 1 și 15 noiembrie.

ALEXANDRU ANDRONIC, COMBATANT AL RĂZBOIULUI DE PE NISTRU: „Pe noi ne deranjează și ne indignează faptul că ordinile, poliția a îndeplinit ordinile cuiva de sus orbește și au fost pasivi, să spunem așa au colaborat cu separatiștii din partea ceea, la fraudarea alegerilor.”

După ce au protestat în fața Procuraturii Generale, organizatorii protestului au fost primiți de către Ruslan Toma, procurorul pentru misiuni speciale. Protestatarii au înaintat o cerere oficială, care urmează să fie examinată de către procurori.

MARIA VIERU, PURTĂTOARE DE CUVÂNT, PROCURATURA GENERALĂ:Sesizarea veteranilor a fost recepționată și înregistrată la Procuratura Generală și urmează să fie examinată în condițiile legii.”

Veteranii au scandat: “Demisia”; “Afară”; “Jos Tâlharii”; „Jos Guvernul”. Aceștia spun că vor ieși în fața organelor de drept, atât cât va fi necesar și până vor fi auziți.

ANATOLIE MACOVEI, VETERAN AL RĂZBOIULUI DE PE NISTRU: „Ca să ne audă, eu propun să ne adunăm într-un număr mare, să delegăm un grup de lucru, ca să știm pe toate dosarele care ne privesc pe noi ca să știm ce măsuri se iau, ce acțiuni de anchetă se petrec.”

Veteranii au protestat, și acum două zile, în fața Inspectoratului General de Poliție. Atunci ei și-au exprima nemulțumirea față de comportamentul polițiștilor din ziua alegerilor. La discuții cu aceștia a ieșit șeful adjunct al IGP Marin Maxian, care le-a cert să prezinte probe care să demonstreze cele declarate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram