/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Au primit sau nu salarii pentru cele două luni în care nu s-au întrunit în ședințe plenare? Ce răspund deputații

missing
19 noiembrie 2020, ora 22:24

Mai mulți deputații și-au ridicat salariile, chiar dacă nu s-au mai întrunit în ședințe plenare de aproape 2 luni. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii Politica Nataliei Morari de la TV8. Totuși, parlamentarii menționează că au lucrat timp de 2 luni, iar activitatea acestora nu se limitează doar la ședințele parlamentare.

„Sigur că activitate legislativă noi am făcut mai puțin, dar noi am muncit și în Parlament”, a menționat în timpul emisiunii deputatul Sergiu Litvinenco.

„Orice opinie nu am expune noi astăzi, este una subiectivă. Depinde de activitățile și rezultatele pe care le-am generat. Personal, pe parcursul acestor două luni, zilnic, sunt și camerele video, eu am fost prezent, am lucrat la deiferite proiecte, am făcut interpelări, lucru în teritoriu cel puțin de 2- 3 ori pe săptămână. Până la urmă activitatea noastră nu se limitează doar la ședințele parlamentare”, a răspuns deputatul Nicolae Ciubuc.

Și membrul PSRM Gaik Vartanean a spus că toți colegii săi au fost activi în Parlament în aceste 2 luni: „Mai mulți deputați au fost și în teren. Concomitent a fost și campania electorală, dar au și lucrat la mai multe inițiative legislative”.

„Eu personal am înregistrat 3 proiecte de lege, mâine mai înregistrez unul. Da, a fost campanie electorală, deputații au mai participat ca reprezentanți ai candidaților în teritoriu. Este foarte important ca în această perioadă să se fi lucrat asupra proiectelor de lege. Pentru că în plenul parlamentului nu se lucrează supra proiectelor de lege, acolo doar se votează”, a conchis deputatul DA, Vasile Năstase.

Amintim că, astăzi deputații s-au întrunit în ședință plenară după aproape 2 luni de absență. Aceștia au votat mai multe proiecte de lege.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram