/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Deputații Platformei DA și PAS au înaintat moțiune simplă asupra activității MAI

19 noiembrie 2020, ora 11:18

Deputații Platformei DA și PAS au înaintat moțiune simplă asupra activității ministerului afacerilor interne a R. Moldova. Autorii moțiunii se referă la recentele cazuri de răpire a cetățenilor moldoveni de către așa-zisele autorități din transnistria menționând că „MAI pare a fi nepregătit pentru combaterea activităților grupurilor criminale, a provocărilor organizate de grupurile paramilitare din regiunea transnistreană și eșuează la capitolul protejării drepturilor și libertăților cetățenilor Republicii Moldova”.

Deputatul Dinul Plângău, cel care a prezentat moțiunea spune că „doar unele informații strecurate în spațiul public despre răpiri, violări de proprietăți, deja trezesc un profund sentiment de insecuritate și o neîncredere în capacitatea conducerii MAI de a face față provocărilor”.

Totodată, Plângă amintește despre înregistrările audio care au apărut în spațiul public, din care reiese că Pavel Voicu, actualul ministru, a comunicat cu o persoană aflată sub urmărire penală cu scopul mușamalizării cazului cercetat de către poliție. Precizăm că Voicu a declarat că înregistrările date sunt un fals.

Astfel, deputatul susține că „politica Ministerului de Interne în ultimul an a fost una dezastruoasă prin care a fost tolerată activitatea grupurilor paramilitare ce au răpit cetățenii Republicii Moldova, cât și am remarcat o toleranță față de elemente și cazuri de corupție din interiorul MAI ce nu au fost investigate”.

Astfel, semnatarii moțiunii cer în mod de urgență inițierea următoarelor măsuri:

– Prezentarea unui raport cu privire la combaterea activității grupurilor paramilitare transnistrene;
– Elaborarea și prezentarea unei agende clare și coerente cu privire la instruirea angajaților MAI și măsurile de protejare a acestora în zonele de securitate;
– Elaborarea și prezentarea unui Plan de acțiuni concret cu privire la combaterea criminalității, asigurarea respectării legii, menținerii liniștii și ordinii publice, protecția și respectarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului.
– Prezentarea unor explicații Parlamentului din partea conducerii MAI cu privire la înregistrările recente apărute în spațiul public, ce trezesc o bănuială rezonabilă a prezenței elementelor coruptibile la nivelul conducerii MAI.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram