Având 15 deputați, Platforma „Pentru Moldova” a fost creată oficial, anunță Partidul „Șor” printr-un mesaj pe Facebook.

„A fost creată, oficial, în Parlament Platforma „Pentru Moldova”, formată din 15 deputați Fracțiunea Partidului Politic „ȘOR” și șase deputați neafiliați au anunțat oficial joi, 19 noiembrie, în cadrul ședinței Parlamentului Republicii Moldova, crearea Platformei Parlamentare „Pentru Moldova”, care, astfel, devine al doilea cel mai numeros grup parlamentar din actualul Legislativ”, se arată în mesajul Partidului „Șor”.

Foto: captură

Membrii Platformei sunt Sergiu Sîrbu, Ruxanda Glavan, Grigore Repeșciuc, Eleonora Graur, Corneliu Padnevici, Elena Bacalu și deputații fracțiunii Partidului ȘOR, Ilan Șor, Petru Jardan, Marina Tauber, Reghina Apostolova, Vadim Fotescu, Igor Himici, Denis Ulanov, Violeta Ivanov, Vladimir Vitiuc.

Tot, astăzi, în cadrul ședinței Parlamentului deputații de la Partidul „Șor” și cei care au plecat de la „Pro Moldova” au votat împotriva proiectului care prevede ca votul în diasporă să fie organizat pe parcului a două zile.

Platforma „Pentru Moldova” a fost formată de deputații care au părăsit Grupul „Pro Moldova”, ulterior în cadrul Platformei au aderat și deputații din formațiunea Partidului „Șor”.

Cinci deputați care au plecat de la Pro Moldova, Sergiu Sîrbu, Grigore Repesciuc, Ruxanda Glavan, Elenora Graur și Corneliu Padnevici, au semnat pentru constituirea Platformei „Pentru Moldova”. Mai apoi, și deputata Elena Bacalu a părăsit Grupul „Pro Moldova”.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!