/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 804: „Cadou” pentru Putin, amenințare atomică și sportiv ucis! Zelenski cere arme livrate rapid

/FOTO/ Podul de pe strada Mihai Viteazul, avariat. Municipalitatea: „Necesită intervenții urgente”

missing
19 noiembrie 2020, ora 18:44

Primăria municipiului Chișinău informează că podul de pe strada Mihai Viteazul, destinat circulației rutiere și de pietoni se află într-o stare tehnică nesatisfăcătoare și necesită intervenții urgente, cu lucrări de reparație.

Principalele tipuri de lucrări necesare se referă la: reabilitarea căii podului și a trotuarelor, montarea parapetului de siguranță, intervenții la suprastructură, aparatele de reazem, infrastructură, racordarea podului cu rampele de acces, amenajarea spațiului de sub pod, inclusiv prin asigurarea iluminării zonei pe timp întunecos.

Aceste concluzii se conțin în documentul de expertizare tehnică a obiectivului, efectuată în octombrie-decembrie 2018, la solicitarea Direcției generale transport public și căi de comunicație.

Potrivit expertizei, durata de exploatare a podului depășește 44 de ani, pe parcursul cărora, sub acțiunea factorilor climaterici și dinamici, elementele constructive au căpătat defecte și deteriorări, încât caracteristicile lor funcționale nu mai corespund cerințelor siguranței circulației rutiere și de pietoni în construcții funcționale.

Concluziile și recomandările experților arată că starea tehnică generală a podului este nesatisfăcătoare; elementele constructive ale căruia sunt într-o stare avansată de degradare, cu tendință de evoluție și afectare a capacității portante. De asemenea, aspectul exterior al obiectivului nu corespunde unei lucrări de artă amplasată în oraș.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram