Primăria municipiului Chișinău informează că podul de pe strada Mihai Viteazul, destinat circulației rutiere și de pietoni se află într-o stare tehnică nesatisfăcătoare și necesită intervenții urgente, cu lucrări de reparație.

Principalele tipuri de lucrări necesare se referă la: reabilitarea căii podului și a trotuarelor, montarea parapetului de siguranță, intervenții la suprastructură, aparatele de reazem, infrastructură, racordarea podului cu rampele de acces, amenajarea spațiului de sub pod, inclusiv prin asigurarea iluminării zonei pe timp întunecos.

Aceste concluzii se conțin în documentul de expertizare tehnică a obiectivului, efectuată în octombrie-decembrie 2018, la solicitarea Direcției generale transport public și căi de comunicație.

Potrivit expertizei, durata de exploatare a podului depășește 44 de ani, pe parcursul cărora, sub acțiunea factorilor climaterici și dinamici, elementele constructive au căpătat defecte și deteriorări, încât caracteristicile lor funcționale nu mai corespund cerințelor siguranței circulației rutiere și de pietoni în construcții funcționale.

Concluziile și recomandările experților arată că starea tehnică generală a podului este nesatisfăcătoare; elementele constructive ale căruia sunt într-o stare avansată de degradare, cu tendință de evoluție și afectare a capacității portante. De asemenea, aspectul exterior al obiectivului nu corespunde unei lucrări de artă amplasată în oraș.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!