Lucrările de demontare de la Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici” sunt pe ultima sută de metri. Doar ieri, muncitorii au efectuat 21 de curse pentru transportarea deșeurilor și materialelor demontate.

Muncitorii spun că lucrările de demontare în sala mică sunt executate, iar în sala mare 95 la sută din lucrări deja sunt îndeplinite.

Astăzi, urmează să fie evacuată o parte din metalul rămas în interior. În total la acțiunile de demontare sunt implicate zece persoane și șapte unități de tehnică grea.

După înlăturarea totală a deșeurilor, experții în domeniu vor evalua starea tehnică a edificiului și se vor expune asupra următoarelor etape.

Amintim că incendiul devastator care a mistuit edificiul Filarmonicii Naționale, a izbucnit pe 24 septembrie, în jurul orei 12:00. Zece autospeciale și aproape 60 de pompieri s-au luptat cu flăcările mai bine de zece ore. Focul a fost stins în totalitate abia a doua zi dimineață. Atunci, tavanul Filarmonicii s-a prăbușit.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!