/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Platforma DA a cerut audierea în plenul Parlamentului a premierului Chicu și a ministrului Economiei

missing
19 noiembrie 2020, ora 10:36

Președintele fracțiunii PLatforma DA, Alexandru Slusari, a cerut audierea în plenul Parlamentului a premierului Chicu și a ministrului Economiei. Ambele propuneri nu au întrunit numărul necesar de voturi.

Slusari a cerut audierea premierului pentru a vedea dacă Guvernul a îndeplinit sarcinile pe care le avea Executivul
în baza raportul Comisiei de anchetă pe aeroport. Acesta a precizat că a trecut un an și nu se cunosc mai multe lucruri cum ar fi: investițiile, rezilierea contractului. „Nu putem chema Procuratura, dar avem dreptul și obligațiunea sub aspectul controlului Parlamentar să chemăm la audieri Prim-ministrul să ne povestească cum stau lucrurile pe acel subiect de rezonanță”, a declarat Slusari.

Propunerea însă nu a fost susținută, doar 29 de deputați au votat pentru. „ Am înțeles că subiectul aeroportului nu mai este actual pentru majoritatea parlamentară” a comentat Slusari după anunțarea numărătorii.

Ulterior, acesta a propus să-l cheme la audieri pe ministrul Economiei și Infrastructurii pe subiectului Arenei Națională.

„Știți că este un subiect bombă cu ceat. 69 de hectare gajate și posibil regajate, în acest răspuns nimic nu este indicat despre acest teren. Noi nu cunoaștem ce se petrece cu aceste 69 de hectare care sunt amplasate aproape în Capitală. Noi nu știm care sunt perspective acestui proiect. Insistăm să fie audiat ministrul Economiei care să elucideze toate circumstanțele juridice și economice și financiare cu Arena Națională

A intervenit și deputatul Lilian Carp care a declarat „Chișinău Arena se transformă din prințesă în Cenușăreasă și care nu știm ce se va întâmpla. Nu știm cine trebuie să răspundă pentru că nu au fost respectate toate normele juridice privind studiul de fezabilitate, aprobarea planului urbanistic zonal, local și așa mai departe. De aceea noi trebuie mai devreme sau mai târziu să avem aceste audieri și ar fi de dorit acum pentru că avem o sumedenie de întrebări la care noi nu primim răspuns nici acum. De aceea stimați colegi, ca acest subiect să nu fie doar propus, dar și dezbătut”. Acesta a mai menționat că Parlamentul urmează să aprobe și bugetul și e important să fie discutat acest subiect.

42 de deputați au votat pentru, însă propunerea nu a întrunit numărul necesar de voturi. Propunerea privind proiectul „Arena Chișinău” nu a fost votată de deputații PSRM și Șor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram