/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

/VIDEO/ Procuratura a blocat peste 11 milioane de lei al unei companii de pază, afiliată lui Vlad Plahotniuc

missing
19 noiembrie 2020, ora 20:50

Procuratura anticorupție a blocat un transfer de milioane de lei al unei companii de pază, afiliată lui Vlad Plahotniuc. Anunțul a fost făcut, astăzi, de Procuratura Generală. Procurorii au precizat că banii urmau să fie transferați către conturile unei companii din Turcia. Avocatul lui Plahotniuc ne-a spus că fostul lider al democraților nu are nici o legătură cu companiile și tranzacția care urma să aibă loc.

CĂTĂLIN GORIA,REPORTER TV8: „Procurorii au aplicat sechestru pe o sumă de peste 11 milioane de lei care urmau să fie transferați de pe conturile unei companii, afiliate fostului lider democrat, Vlad Plahotniuc, către o companie nerezidentă, din Turcia. Astfel, s-a stabilit că, la data de 9 noiembrie, compania afiliată fostului lider democrat a inițiat două transferuri, în sumă de peste 600 de mii de dolari. Procurorii au reușit, însă, să blocheze aceste tranzacții.”

Am încecat să aflăm mai multe detalii de la administratorul agenției de pază, vizată în dosar, însă la sediul firmei nu ne-a răspuns nimeni.

Am sunat și pe numărul de telefon al administratorului care era afișat pe poartă, însă acesta ne-a închis telefonul, după ce ne-am prezentat.

„Bună ziua, Cătălin îmi spune, sunt de la Tv8 am putea să discutăm cu domnul Zubic? – Nu, ați greșit numărul.”

Amintim că fostul lider PD, Vlad Plahotniuc a fost localizat, acum o lună, anume în Republica Turcia. La solicitarea Procuraturii de a fi extrădat în Republica Moldova, autoritățile Turciei au răspunsă că Plahotniuc deja a părăsit țara și nu se mai află la ei.

MARIA VIERU, PURTĂTOR DE CUVÂNT PG: „Având în vedere că societățile comerciale nominalizate sunt încorporate în compania nerezidentă OTIV PRIME HOLDING BV, al cărei beneficiar efectiv este Vladimir Plahotniuc, procurorii le-au blocat tranzacțiile, solicitând aplicarea sechestrului în scopul unei eventuale confiscări speciale, pentru repararea prejudiciului cauzat prin infracțiune.”

Avocatul fostului lider al democraților a declarat pentru TV8 că Vlad Plahotniuc nu are nicio tangență cu aceste firme și cu suma de bani sechestrată de procurori. Am încercat să aflăm mai multe detalii de la deputatul Pro Moldova, Andrian Candu, întrucât acesta a activat în compania nerezidentă din care face parte și firma de pază,dar și acesta a spus că nu știe nimic.

ANDRIAN CANDU, DEPUTAT „PRO MOLDOVA”: „Eram reprezentantul unei companii olandeze, ani de zile în urmă. Nu m-am ocupat de mult timp de aceste companii, așa că ar fi foarte bine să întrebați de cei care se ocupă. Sunt avocați, administratori. – Deci nu cunoașteți despre aceste trasnferuri? – Absolut nimic.”

La data de 18 mai curent, Procuratura a emis ordonanța de punere sub învinuire a fostului lider PD. Vladimir Plahotniuc este acuzat de creare și conducere a unei organizații criminale, escrocherie și spălarea banilor în proporții deosebit de mari. Plahotniuc a fugit din țară în luna iunie 2019, atunci când democarații au plecat de la putere.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram