Autoritatea Națională de Integritate a inițiat controlul averilor deputatului din Platform DA Iurie Reniță. Despre aceasta a anunțat socialistul Vlad Batrîncea. Verificările au fost începute după ce Batrîncea a depus o sesizare la ANI. Purtătoarea de cuvânt a ANI, Maria Dastic, a confirmat informația.

Într-o conferință de presă, Vlad Batrîncea a anunțat că a fost înștiințat de către ANI că a început verificarea averilor colegului său de Parlament.

Aici este răspunsul ANI la interpelarea mea în care se indică că s-a inițiat controlul averii și intereselor personale ale domnului Reniță”, a anunțat deputatul socialist.

Inspectorul de integritate căruia ia revenit aceasta sesizare a inițiat controlul, iar in cazul în care se vor constata anumite încălcări ale legislației, ANI va emite un act de constatare. Potrivit ANI, inițierea unui control poate însemna și un act de constatare de încetare, dacă inspectorul va considera că informațiile nu sunt probatorii.

Vlad Batrîncea a solicitat ca autoritățile să verifice averea deputatului Platformei DA, Iurie Reniță, după ce potrivit lui, în urma unei analize comparative, a constat că pe parcursul anului 2018 Iurie Reniță nu a realizat niciun venit sub formă de plăți salariale, îndemnizații și dividende.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!