/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

ANI a inițiat controlul averilor deputatului Iurie Reniță

missing
20 noiembrie 2020, ora 11:53

Autoritatea Națională de Integritate a inițiat controlul averilor deputatului din Platform DA Iurie Reniță. Despre aceasta a anunțat socialistul Vlad Batrîncea. Verificările au fost începute după ce Batrîncea a depus o sesizare la ANI. Purtătoarea de cuvânt a ANI, Maria Dastic, a confirmat informația.

Într-o conferință de presă, Vlad Batrîncea a anunțat că a fost înștiințat de către ANI că a început verificarea averilor colegului său de Parlament.

Aici este răspunsul ANI la interpelarea mea în care se indică că s-a inițiat controlul averii și intereselor personale ale domnului Reniță”, a anunțat deputatul socialist.

Inspectorul de integritate căruia ia revenit aceasta sesizare a inițiat controlul, iar in cazul în care se vor constata anumite încălcări ale legislației, ANI va emite un act de constatare. Potrivit ANI, inițierea unui control poate însemna și un act de constatare de încetare, dacă inspectorul va considera că informațiile nu sunt probatorii.

Vlad Batrîncea a solicitat ca autoritățile să verifice averea deputatului Platformei DA, Iurie Reniță, după ce potrivit lui, în urma unei analize comparative, a constat că pe parcursul anului 2018 Iurie Reniță nu a realizat niciun venit sub formă de plăți salariale, îndemnizații și dividende.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram