/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Ce spun mai mulți deputați despre o posibilă coaliție dintre PSRM, Partidul Șor și cei plecați de la Pro Moldova

missing
20 noiembrie 2020, ora 08:30

În timp ce deputatul PAS Sergiu Litvinenco și deputatul PDM Nicolae Ciubuc spun că în Parlament s-ar coace o coaliție dintre PSRM, Partidul Șor și deputații plecați de la Pro Moldova, membrul PSRM Gaik Vartanean a negat acest fapt. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii Politica Nataliei Morari de la TV8.

„Este o coaliție. Da, ea nu este formalizată, ea este destul de fragilă, dar din ceea ce am văzut astăzi, acele proiecte care nu afectează interesele nici unei părți implicate care constitue această coaliție au trecut fără multe întrebări. Eu cred că mai mult este, decât nu este. Eu mă refer la PSRM și Partidul Șor, plus ceea ce a constituit PRO Moldova, care acum este Pentru Moldova. Nu este o coaliție formalizată, dar ceva acolo se coace. Probabil nu au fost puse punctele pe i, dar cel puțin un punct este deja. Asta este senzația mea”, a menționat deputatul PAS Sergiu Litvinenco.

În același timp, deputatul PSRM Gaik Vartanean a declarat că ceea ce am văzut azi în Parlament este încă o dovadă că nu există nicio criză politică cum s-a tot vorbit în ultimele zile de către analiștii politici: „Nu este nicio criză Guvernamentală. Astăzi au fost adoptate legi, multe dintre ele au fost adoptate unanim. Ședința de azi a arătat că nu există nicio coaliție, nicio înțelegere tăcită dintre PSRM și Pentru Moldova sau Partidul Șor. Mai mult decât atât, câteva inițiative de a introduce câteva inițiative pe ordinea de zi au fost votate fără PSRM, dar dintre componentele Blocului ACUM cu Partidul Șor”.

Pe de altă parte, deputatul DA, Vasile Năstase a refuzat să spună dacă crede că s-ar forma o nouă coaliție în Parlament.

Și deputatul PDM Nicolae Ciubuc spune că ar exista o coaliție: „Percepția pe care o avem fiecare este una diferită. Eu cred că scopul acestei ședințe plenare cumva și-a atins scopul. Eu cumva am simțit de ieri după ce am văzut ordinea de zi. Au fost incluse proiecte care nu ar trebui să genereze divergențe, critici sau anumite semnale. Probabil asta și a fost scopul”, a conchis deputatul.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram