Comisia Națională a Pieței Financiare (CNPF) va prelua administrarea „MOLDASIG” SA. Despre aceasta CNPF a declarat într-un comunicat de presă.

„Comisia Națională a Pieței Financiare după ce s-a autosesizat de neregulile și practicile contrare cerințelor de guvernanță corporativă în cadrul companiei „MOLDASIG” SA care, începând cu 9 noiembrie 2020, este gestionată, potrivit Încheierii judecătorești din 06 noiembrie 2020, de două entități de audit, a revenit asupra subiectului, adoptând astăzi, 20 noiembrie curent, o Hotărâre în acest sens”, se arată în comunicat.

„Astfel, constatând că persoanele delegate de „CONFIDENTIAL-AUDIT” SRL și „ALTIMEEA” SRL nu întrunesc rigorile stabilite de autoritatea de supraveghere, mai mult, acestea ignoră Ordonanța CNPF nr. 53/6 – O din 10.11.2020, regulatorul (CNPF), întru prevenirea deteriorării siguranței financiare și dezintegrării activelor, precum și neadmiterii neplăților către asigurații „MOLDASIG” SA, a decis „Instituirea administrării speciale provizorie a „MOLDASIG” SA, până la executarea pct. 1 din Ordonanța CNPF nr. 53/6 – O din 10.11.2020, cu numirea unui administrator special…”.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!