/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/DOC/ Veteranii vor beneficia de asigurarea medicală. Proiectul, votat de deputați

missing
20 noiembrie 2020, ora 10:45

Proiectul de lege  pentru modificarea Legii cu privire la asigurarea obligatorie de asistență medicală și Legii cu privire la protecția socială suplimentară  a unor categorii de populație, a fost votat, astăzi, cu 56 de voturi ale deputaților, în lectura finală.

Proiectul prevede completarea Legii cu privire la asigurarea obligatorie de asistență medicală cu o nouă categorie de persoane neangajate cu domiciliul în Republica Moldova care vor constitui subiecții asigurării obligatorii de stat, și anume – veteranii de război.

Modificările la Legea cu privire la protecția socială suplimentară  a unor categorii de populație prevăd majorarea de la 250 până la 500 de lei a cuantumului alocației lunare de stat soților supraviețuitori ai participanților la cel de-al doilea război mondial sau la acțiuni de luptă în timp de pace, căzuți la datorie, sau ai participanților la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobîl decedați, sau ai persoanelor cu dizabilități de pe urma războiului decedate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram