/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/DOC/ R. Moldova va primi un credit de 13,5 milioane de euro de la BM pentru gestionarea subproduselor de origine animală

20 noiembrie 2020, ora 11:15

Banca Mondială (BM) va acorda Republicii Moldova un credit de circa 13,5 milioane de euro, destinat gestionării subproduselor de origine animală, în cadrul proiectului ”Agricultura Competitivă în Moldova”. Parlamentul a ratificat, în ședința plenară de astăzi, în ambele lecturi, Acordul de finanțare dintre Republica Moldova și Asociația Internațională pentru Dezvoltare – a treia finanțare adițională.

Creditul va fi utilizat, în mare parte, pentru construcția unui complex modern de gestionare a subproduselor de origine animală, nedestinate consumului uman. Finanțarea adițională va fi alocată și pentru instituirea unui sistem cuprinzător pentru gestionarea subproduselor de origine animală.

Îmbunătățirea sistemului de gestionare a subproduselor de origine animală se va desfășura în două etape. În prima fază, va fi finalizat procesul de selectare a soluției tehnice optime prin elaborarea unui studiu de fezabilitate. În cea de-a doua fază, vor fi asigurate componentele esențiale pentru instituirea unui sistem care ar face posibilă gestionarea subproduselor de origine animală și infrastructura critică.

În cadrul proiectului vor fi implementate și o serie de activități ce țin de susținerea sectorului agricol și a securității alimentare, afectate de pandemia COVID-19, inclusiv prin oferirea compensațiilor pentru susținerea vânzărilor.

Termenul de implementare a Acordului de finanțare adițională pentru proiectul ”Agricultura Competitivă în Moldova” este de până la 31 decembrie 2024.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram