/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 807: Atac în Rusia și lupte grele la Harkov! ISW avertizează Moldova, iar Finlanda anunță soluția de pace

/VIDEO/ Ceartă în Parlament pe subiectul numărării voturilor. Greceanîi: „Nu mă provocați. Aici trebuie oleacă de dictatură și nu numai oleacă”

missing
20 noiembrie 2020, ora 15:53

Deputații s-au certat în plenul Parlamentului pe subiectul numărării voturilor la amendamentele propuse de deputatul PAS, Sergiu Litvinenco la Proiectul de lege care prevede crearea unei subcomisii pentru exercitarea controlului parlamentar asupra executării hotărârilor CtEDO și celor ale Curții Constituționale (CC). Speakera Zinaida Greceanîi și-a exprimat nemulțumirea pe faptul că deputații nu sunt atenți și a calificat amendamentul propus de deputatul PAS ca unul „ de nimic”.

Nemulțumit de numărarea voturilor din sectorul doi, deputatul PAS și vicespeakerul Parlamentului, Mihai Popșoi le-a spus celor din PSRM să mai numere odată.

Între timp, de la tribuna principală a Parlamentului, președintele Comisiei juridice, numiri și imunități, Vasile Bolea a început să numere deputații prezenți în sală.

Mihai Popșoi, deputat PAS:Vă rog, să vă abțineți că sunt amendamentele de nimic. Nu-i șade bine unui speaker să facă asemenea lucruri”

În replică, Zinaida Greceanîi i-a spus lui Mihai Popșoi: „Nu mă provocați. Altfel n-o să aveți niciun vot. Dictatură, aici trebuie oleacă de dictatură și nu numai oleacă, dar oleacă tare”.

Inițial amendamentul propus de Sergiu Litvinenco a fost respins în Comisia juridică, numiri și imunități, în plenul Parlamentului deputații Partidului Socialiștilor (PSRM) s-au răzgândit și au votat.

Parlamentul a decis în ședința plenară că  va fi creată Subcomisia pentru exercitarea controlului parlamentar asupra executării hotărârilor, deciziilor Curții Europene a Drepturilor Omului (CtEDO) și a hotărârilor Curții Constituționale (CC). Parlamentul a aprobat, în ședința plenară de astăzi, proiectul de modificare a Regulamentului Parlamentului, în lectura a doua.

Subcomisia va activa în cadrul Comisiei juridice, numiri și imunități. Președinte al subcomisiei va fi ales un reprezentant al opoziției parlamentare, iar componența nominală și numerică va fi aprobată de Comisia juridică, numiri și imunități cu votul majorității membrilor săi.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram