Deputații s-au certat în plenul Parlamentului pe subiectul numărării voturilor la amendamentele propuse de deputatul PAS, Sergiu Litvinenco la Proiectul de lege care prevede crearea unei subcomisii pentru exercitarea controlului parlamentar asupra executării hotărârilor CtEDO și celor ale Curții Constituționale (CC). Speakera Zinaida Greceanîi și-a exprimat nemulțumirea pe faptul că deputații nu sunt atenți și a calificat amendamentul propus de deputatul PAS ca unul „ de nimic”.

Nemulțumit de numărarea voturilor din sectorul doi, deputatul PAS și vicespeakerul Parlamentului, Mihai Popșoi le-a spus celor din PSRM să mai numere odată.

Între timp, de la tribuna principală a Parlamentului, președintele Comisiei juridice, numiri și imunități, Vasile Bolea a început să numere deputații prezenți în sală.

Mihai Popșoi, deputat PAS:Vă rog, să vă abțineți că sunt amendamentele de nimic. Nu-i șade bine unui speaker să facă asemenea lucruri”

În replică, Zinaida Greceanîi i-a spus lui Mihai Popșoi: „Nu mă provocați. Altfel n-o să aveți niciun vot. Dictatură, aici trebuie oleacă de dictatură și nu numai oleacă, dar oleacă tare”.

Inițial amendamentul propus de Sergiu Litvinenco a fost respins în Comisia juridică, numiri și imunități, în plenul Parlamentului deputații Partidului Socialiștilor (PSRM) s-au răzgândit și au votat.

Parlamentul a decis în ședința plenară că  va fi creată Subcomisia pentru exercitarea controlului parlamentar asupra executării hotărârilor, deciziilor Curții Europene a Drepturilor Omului (CtEDO) și a hotărârilor Curții Constituționale (CC). Parlamentul a aprobat, în ședința plenară de astăzi, proiectul de modificare a Regulamentului Parlamentului, în lectura a doua.

Subcomisia va activa în cadrul Comisiei juridice, numiri și imunități. Președinte al subcomisiei va fi ales un reprezentant al opoziției parlamentare, iar componența nominală și numerică va fi aprobată de Comisia juridică, numiri și imunități cu votul majorității membrilor săi.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!