/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/VIDEO/ Ștefan Gațcan continuă să fie păzit. Deputatul fuge de jurnaliști și evită să ofere declarații

20 noiembrie 2020, ora 20:32

Deputatul Ștefan Gațcan care, în vara acestui an, a încercat să plece de la PSRM și să adere la altă fracțiune, beneficiază în continuare de pază. Fuge de jurnaliști și evită să ofere declarații. Echipa TV8 l-a surprins, astăzi, pe holurile Parlamentului. Înainte de a ieși din clădirea Legislativului, deputatul a întrebat mai întâi, dacă afară sunt sau nu reprezentanții presei. Deși a negat că îl paște vreun pericol și că este păzit, un agent de pază l-a însoțit în tot acest timp. Ofițera de presă a Serviciului Pază și Protecție de Stat ne-a confirmat că alesul poporului beneficiază de protecție. De cine și cât timp va mai fi păzit… nu se știe.

După ce mai bine de patru luni a evitat să apară în spațiul public, să dea ochii cu jurnaliștii sau să facă măcar vreo declarație în plenul Parlamentului, l-am surprins, astăzi, pe holurile Parlamentului pe deputatul Ștefan Gațcan, cel care, în luna iulie, a încercat să plece de la PSRM și să adere la Pro Moldova. Pentru că nu a observat echipa TV8, înainte de ieșirea din clădirea Legislativului, el și-a întrebat un coleg, dacă afară sunt ori nu reprezentanții mass-media. Mai mult decât atât, acesta era însoțit de un agent de pază.

Acesta a evitat să se oprească și să comunice cu noi. El a fost scurt în declarații, în special, atunci când a fost întrebat despre situația din vară și despre zvonurile care s-au vehiculat că el ar fi fost sechestrat, după ce a încercat să plece de la socialiști. În tot acest timp, cât încercam să-i adresăm întrebări, agentul de paza a avut grijă să meargă după el.

Eu nu sunt membru al PSRM, fac parte din majoritate. Nu trebuie să rămână nimeni. Nu este niciun motiv”, a spus deputatul.

Întrebat de ce atunci evită să apară în spațiul public: „La vremea potrivită, vom apărea și în spațiul public”.

Solicitată de TV8, purtătoarea de cuvânt a Serviciului Protecție și Pază de Stat ne-a confirmat faptul că deputatul Ștefan Gațcan beneficiază de pază. Totuși, nu este clar motivul pentru care este păzit atâta timp și care este pericolul care-l paște.

MAIA ANGHENI, OFIȚERĂ DE PRESĂ, SPPS: „Articolul prevede că președintele dispune acordarea protecției și altor demnitari, dacă se constată o stare de pericol la adresa demnitarului protejat. Informațiile privind starea de pericol se prezintă de către instituțiile de forță ale statului. Protecția va fi acordată până nu vor dispărea motivele în baza cărora a fost instituită”.

Tot cu paza după el, deputatul a fost surprins și la clinica privată care îi aparține, acum o lună.

După ce a observat echipa TV8, deputatul Gațcan a stat câteva secunde nemișcat în fața mașinii, alături de unul dintre ofițerii de pază, care a avut grijă să-i deschidă ușa automobilului. Apoi, deputatul și-a scos masca de pe fața și a urcat în mașină fără să scoată un cuvânt.

Amintim că, la sfârșitul lunii iunie a acestui an, Ștefan Gaţcan anunțase public despre faptul că părăsește PSRM, cu scopul de a adera la Pro Moldova. Atunci, socialiștii l-au criticat dur, precizând că ar fi fost ademenit cu bani și i-au cerut să-și depună mandatul. Ulterior, în spațiul public au apărut imagini unde socialiștii Vlad Bătrâncea și Corneliu Furculiță ar fi purtat o discuție cu fostul coleg, după ce mașina sa a fost oprită pe un pod de la Telecentru.

La scurt timp, socialistul Corneliu Furculiță a anunțat, pe Facebook, că Ștefan Gațcan și-a depus mandatul de deputat. După ce a dispărut din spațiul public, mai mult timp, și s-a aflat câteva zile la Iași, împreună cu familia, acesta a revenit în Parlament, anunțând pe pagina sa de Facebook că va rămâne deputat PSRM. În tot acest timp, el a apărut în câteva video-uri publicate pe pagina de Facebook, în care a negat faptul că a fost sechestrat. Ștefan Gațcan a fost ales deputat în fracțiunea PSRM la alegerile din luna martie, în circumscripția Hîncești.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram