Președintele în exercițiu, Igor Dodon și prim-ministrul R. Moldova, Ion Chicu au participat sâmbătă, 20 noiembrie, la ceremonia de inaugurare a unui monument în Taraclia. Despre asta a anunțat Igor Dodon pe pagina de Facebook.

Într-o postare pe Facebook, Igor Dodon a mai scris că le-a mulțumit alegătorilor din raionul Taraclia pentru că l-au votat în cel de-al doilea scrutin al alegerilor prezidențiale din R. Moldova.

Inițial, am vizitat Biserica „Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil” din satul Albota, Taraclia, care astăzi marchează hramul. Am felicitat localnicii cu prilejul sărbătorii și le-am urat pace, sănătate, iar ocrotitorul ceresc pe care îl prăznuiesc în această zi, să-i protejeze de toate relele. Ulterior, cu ocazia aniversării a 110-a de la înființarea volostei Taraclia, împreună cu prim-ministrul țării, Ion Chicu, președintele raionului Taraclia, Ivan Paslari și ambasadorul Republicii Bulgaria în Republica Moldova, Evgeni Stefanov Stoytchev, am participat la ceremonia de inaugurare a monumentului lui Ivan Berov – fost staroste (primar) al Taracliei. Ivan Berov (1873-1946) a ocupat funcția de staroste al Taracliei mai mulți ani. S-a manifestat prin calitățile sale remarcabile, căpătând faimă și autoritate nu doar în cadrul localității, dar și în regiune, fiind decorat chiar și de autoritățile țariste. Am adus felicitări localnicilor cu acest prilej și le-am urat sănătate și prosperitate. Am menționat că și pe viitor voi depune eforturi pentru a dezvolta localitățile țării! De asemenea am exprimat gratitudine locuitorilor raionului pentru votul acordat în cadrul alegerilor prezidențiale. În Taraclia am acumulat 92.95%, fiind votat de 16702 de cetățeni. Am menționat că voi fi în continuare alături de ei și le voi oferi suportul necesar.”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

 Pe 15 noiembrie în Republica Moldova a avut loc turul doi al alegerilor prezidențiale. În urma scrutinului lidera PAS, Maia Sandu a acumulat 57,72% din totalul de voturi, iar candidatul independent susținut de PSRM, Igor Dodon – 42, 28% din voturi.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!