Primarul Capitalei, Ion Ceban a mers la alergat în această dimineață purtând masca de protecție. Într-o postare pe Facebook, Ceban a scris că a purtat masca de protecție la alergat după ce părinții săi au ajuns la spital, iar unul dintre ei este în continuare pozitiv la coronavirus. 

Primarul Capitalei a îndemnat cetățenii să fie responsabili și să respecte măsurile de prevenire și răspândire a Coronavirusului.

10 km cu mască. Din prima zi de pandemie port mască indiferent dacă sunt în spațiu închis sau afară, la muncă și la întrevederi așa cum recomandă specialiștii. Cu excepția uneori când alerg singur în parc.
In această perioadă, am avut sentimente diferite: disconfort, neînțelegere, compasiune, incertitudine, speranță, grijă și responsabilitate. Cu ambii părinți ajunși în spital, unul încă pozitiv Covid. Au fost zile foarte complicate și mulțumesc medicilor odată în plus pentru eforturile pe care le depuneți pentru toți noi. Am oameni dragi și mulți cunoscuți care au plecat din viață din cauza îmbolnăvirii cu COVID.  Am prieteni, colegi care au trecut complicat sau mai ușor și au luptat cu boala. Stiu multi oameni care inca nu cred in Covid si sint sceptici la recomandarile medicilor. În fiecare zi, eu, am datele rapoartelor prezentate. De la noi se cere un minim efort, cel de a purta mască, distanța si dezinfectarea miinilor. Eu port mască, deoarece îmi pasă. Dar voi? Bună dimineața tuturor!”, a scris Ion Ceban pe pagina sa de Facebook.

Purtarea măștii în spații deschise devine obligatorie în Capitală. O decizie în acest sens a fost luată de către Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău. De asemenea, se menține „codul roșu” privind riscul răspândirii noului virus COVID-19. 

Până acum, în R. Moldova bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 95.383 cazuri.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!