/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/VIDEO/ Masca de protecţie, obligatorie şi în spaţiile publice deschise din Capitală

missing
21 noiembrie 2020, ora 20:35

Regulile sanitare s-au schimbat peste noapte pentru locuitorii Capitalei. De astăzi, masca de protecţie a devenit obligatorie şi în spaţiile publice deschise. Locuitorii din Chişinău sunt obligaţi să poarte mască şi pe stradă. Autorităţile municipale spun că nu ştiu cât timp va fi valabilă această restricţie, dar consideră că este singura măsură pentru a stopa creşterea numărului zilnic de îmbolnăviri cu COVID-19.

CĂTĂLIN GORIA, REPORTER TV8: “Deși purtatul măștilor în spațiile publice deschise este obligatoriu în centru capitalei nu toți țin cont de acest lucru. Fie poartă masca incorect ori nu o poartă deloc.”

De ce nu purtați masca de protecție?-Fără comentarii.-Cum vă numiți?-Domnul.-Domnul de astăzi este obligatoriu de purtat masca.-Încă nu este în monitorul oficial.”

Eu merg pe stradă, mă dau într-o parte, nu mă cuprind și nu mă pup cu nimeni.”

Cei care purtau masca de protecție s-au arătat foarte indignați de faptul că majoritatea ignoră să o poarte.

Unii și-au pus masca pe față abia după ce am îndreptat camera de luat vederi spre ei, iar alții s-au arătat deranjați că sunt filmați, în timp ce se aflau în stațiile de așteptare fără să poarte masca de protecție.

“Trebuie să purtăm obligatoriu masca începând de astăzi.-Cumătru stai puțin că acuș te sun eu. Da este adevărat, iată eu acum o pun, dar de ce nu veniți la Botanică să dați așa întrebare acolo.”

În adiacentul pieții centrale unde zilnic este un flux mare de oameni, au venit și mai mulți polițiști.

ANDRIAN VÂNTU, SUBOFIȚER INSP: După decizia care a fost luată ieri atragem o atenție deosebită la purtarea măștii de protecție de către cetățeni.-Respectă oamenii ori nu?-Comparativ cu alte zile se observă o mișcare spre bine.- Cum procedați atunci când vedeți pe cineva care nu poartă masca?- Până când lucrăm la prevenire ne străduim să nu punem amenzi.”

Iar primarul general Ion Ceban susține că mizează pe responsabilitatea oamenilor.

ION CEBAN, PRIMAR GENERAL: Spre mare regret nu toți poartă, dar asta ține de sănătatea noastră personală a fiecăruia.-Ce riscă cei care nu o poartă?-Există temeiurile legale, noi nu avem poliție municipală care să intervină deci mizăm pe o cooperare și o bună înțelegere de la toți.”

Purtarea măștii în spații deschise a devenit obligatorie în Capitală, după ce ieri a fost luată o decizie în acest sens de către Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram