/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ „O bere am servit”. Mai mulți șoferi, depistați conducând în stare de ebrietate

21 noiembrie 2020, ora 20:07

Poliția rutieră continuă operațiunea “Nopțile albe” în  Chișinău și-n suburbiile capitalei. Aseară, reprezentanții Inspectoratului Național de Patrulare au fost cu ochii pe șoferii care urcă beți la volan. În urma verificărilor, s-a constatat că 10 conducători de autoturisme și-au pus viața în pericol, riscând să șofeze după ce au consumat băuturi alcoolice. Chiar dacă unii șoferi trași pe dreapta au declarat că susțin operațiunea, alții s-au arătat mai rezervați.

„3-4 secunde suflă, fără să întrerupi răsuflarea…-Gata?.. -Cifrele? -50.”

Pentru acest tânăr, spre exemplu, testul de alcoolemie a arătat în sânge o concentrație de 0.50 mg/l, ceea ce depășește de 3 ori norma admisibilă.

„-De ce ați urcat la volan după ce ați consumat băuturi alcoolice? – M-am pornit la magazin. – Cât ați consumat? – O bere am servit și iată asta e a doua. – Și ați servit două beri și ați urcat la volan? – Nu două beri. Acum am servit iată acum la magazin am luat o bere, da înainte de asta, cu 4 ore în urmă am mai servit o bere.”

„Persoana dată riscă amendă sau privarea dreptului de a conduce mijloace de transport pe un termen de la 2 la 4 ani, deja depinde de decizia din judecată.”

Operațiunile nu s-au lăsat lipsite și de depistarea altor încălcări, pe lângă condusul în stare de ebrietate. De exemplu, acest tânăr nu avea la el actele de identitate și nici permisul.

Nu aveți actele la dumneavoastră?-Nu, din păcate le-am uitat acasă. – De ce nu aveți grijă să le purtați cu dumneavoastră? – M-am pornit repede.”

Unii șoferi ne-au mărturisit că susțin în totalitate desfășurarea operațiunilor Nopțile albe, fiindcă sunt trași la răspundere cei care urcă la volan în stare de ebrietate, iar asta îi va responsabiliza pe viitor.

Multe se întâmplă din prostie, iată dintr-aceea că oamenii servesc și se suie la volan, eu-s de acord cu asta și foarte bine ar fi.”

Totuși, am întâlnit și din cei care nu privesc șofatul cu maximă responsabilitate și fac glume pe seama condusului în stare de ebrietate.

Dumneavoastră ați consumat vreodată băuturi alcoolice fiind la volan? -Nu. Nu-mi permit părinții.”

Șoferii depistați în stare de ebrietate la volan riscă să primească amenzi de până la câteva zeci de mii de lei sau pot fi privați de permisul de conducere pe un termen de până la 5 ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram